Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2013,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

mučenje živali

Ponedeljek, 8. 7. 2013, 13.42

8 let

V Škocjanskem zatoku se je nekdo kruto znesel nad kobilama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zaščitenem krajinskem parku Škocjanski zatok pri Kopru je v petek popoldne več storilcev kruto poškodovalo dve kamarški kobili. Policija prosi za informacije. Napadeni kobili dobro okrevata.

Mediji poročajo, da so storilci kobili privezali, pretepali in tako porezali z neznanim ostrim predmetom (sekiro ali mačeto), da so ju upravitelji rezervata in veterinarji komaj rešili. Policisti Policijske postaje Koper obravnavajo kaznivo dejanje mučenja žival in vse, ki bi o dogodku karkoli vedeli prosijo, da o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113 ali na anonimno telefonsko številko 080 1200. Grozljivo dejanje je bilo narejeno med 11.30 in 19.05, torej sredi belega dne, ko zaradi vročine park ni ravno obljuden.

Rezervat upravlja Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. Borut Mozetič iz društva je pojasnil, da so hudo ranjeni kobili opazili zvečer okoli 19. ure in takoj začeli iskati pomoč zanju. Na pomoč je priskočilo več veterinarjev, ki so ocenili, da bi jima še lahko pomagali. Zvečer so ju prepeljali na veterinarsko kliniko v Ljubljani, kjer so mlajši kobili oskrbeli in operirali do osme ure zjutraj v soboto.

"Česa takšnega niti žival ne bi naredila. Kaže, da so komaj pol leta staro Cabiduole privezali in se nad njo grozljivo izživljali. Čeprav smo sprva mislili, da bo potrebna evtanazija, zdaj vse kaže, da ju bomo rešili. Osem let stara Rižana se bo že čez nekaj dni vrnila v Škocjanski zatok, mlajša kobila pa bo morala tri tedne počivati v Ljubljani. Policija dejanje preiskuje," je za Delo povedal Mozetič.

Kobili se danes počutita bolje in nista več v smrtni nevarnosti, so pozneje še sporočili iz rezervata.

Ne spreglejte