Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
7.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

prometna nesreča

Petek, 17. 5. 2013, 7.22

8 let

V nesreči ponoči umrla ena oseba, štajerska avtocesta ponovno odprta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Celje vzhod proti Ljubljani se je ponoči zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. Polovica avtoceste je bila več ur zaprta.

Promet je bil preusmerjen na vzporedno regionalno cesto, na avtocesti pa je nastal osem kilometriov dolg zastoj, Zaprt je bil tudi priključek Dramlje. Zastoji na avtocesti so še vedno, promet pa je povečan tudi na regionalni cesti, je zapisano na spletni strani Prometno-informacijskega centra.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so zapisali, da se je prometna nesreča zgodila okoli četrte ure zjutraj med Dramljami in izvozom Celje vzhod pri počivališču Zima. Kombinirano vozilo je trčilo v tovorno vozilo, zatem pa je osebno vozilo zbilo eno osebo, ki je umrla na kraju nesreče.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin pa je pojasnila, da so se zgodile tri prometne nesreče. Voznik kombija, ki naj bi bil državljan Francije, se je na uvozu na počivališče zaletel v zadnji del parkiranega tovornega vozila. Izstopil je iz avtomobila na vozni pas, mimo pa je po avtocesti pripeljalo osebno vozilo, ki ga je zbilo. Umrl je na kraju nesreče. Nato sta trčila še dva tovornjaka, ki sta se poskušala izogniti nesreči. Podatkov o poškodbah preostalih udeležencev na PU-ju Celje še nimajo. Preiskava poteka, štajerska avtocesta bo je zdaj odprta.

Gasilci Poklicne gasilske enote Celje so pri pomoči na kraju dogodka ulovili in pridržali psa, ki sta pobegnila iz enega od vozil, posuli razlite motorne tekočine na cestišču z vpojnimi sredstvi in odklopili akumulatorje na vozilih.

Nesreča tudi na dolenjki Nesreča se je zgodila tudi na dolenjski avtocesti na višnjegorskem klancu pred izvozom za Višnjo Goro. Zaprt je bil vozni pas proti Novemu mestu, so sporočili s PIC-a. Voznik se je z osebnim vozilom prevrnil na streho, so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje. Posledice prometne nesreče, v kateri je trčilo več vozil so odstranili, zastojev ni več.

Ne spreglejte