Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
13.03

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

Črnomelj požar

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 13.03

6 let, 4 mesece

88-letnik umrl po požaru v domu starejših v Črnomlju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Požar v domu starejših v Črnomlju | Foto Aleksander Riznič/PGD Črnomelj

Foto: Aleksander Riznič/PGD Črnomelj

V ljubljanskem kliničnem centru je umrl 88-letnik, ki je bil hudo opečen v nedeljskem požaru v Domu starejših občanov v Črnomlju. Ministrica je napovedala pomoč države pri sanaciji škode.

Včeraj popoldne je zagorelo v Domu starejših občanov v Črnomlju. Na kraju dogodka in v bolnišnici so zdravstveni delavci iz Črnomlja, Metlike in Novega mesta oskrbeli 16 ljudi. Dva zaradi opeklin, preostale pa predvsem zaradi vdihavanja strupenih plinov. 88-letnega moškega so zaradi hudih opeklin iz Splošne bolnišnice Novo mesto prepeljali v UKC Ljubljana, kjer je zaradi hudih poškodb umrl, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Video: Planet TV

V novomeški bolnišnici ostaja še ena stanovalka doma

Radio Slovenija je poročal, da se v bolnišnici v Novem mestu zaradi vdihovanja dima še zdravi ena stanovalka doma, pet uslužbencev pa je medtem že zapustilo bolnišnico.

Požar v domu starejših v Črnomlju | Foto: Aleksander Riznič/PGD Črnomelj Foto: Aleksander Riznič/PGD Črnomelj

Novomeški kriminalisti so že včeraj začeli ogled požarišča in ugotavljanje okoliščin požara. O požaru so obvestili tudi preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko iz Novega  mesta. Kriminalisti in forenziki  Nacionalnega forenzičnega laboratorija danes nadaljujejo ogled kraja požara in preiskavo najdenih sledi. Z ugotovitvami bodo po končani preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so potrdili, da bo dom popoldne obiskala ministrica Anja Kopač Mrak in si ogledala razmere po požaru, poroča STA.

Nastalo je kar nekaj škode, ki jo bo treba čim prej sanirati. Država bo kot lastnik pri sanaciji pomagala, žal pa za take primere nimajo rezerviranih interventnih sredstev. Glede na to, se bodo morali za zagotovitev denarja za sanacijo posebej dogovoriti, je napovedala Kopač Mrakova.

Šlo naj bi za prvi požar v enem takšnih domov, je dodala ministrica. Objekt je bil sicer zavarovan. Vse nadaljnje ukrepanje pa je odvisno od ocene škode, je dodala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Ne spreglejte