SiolNET. Novice Črna kronika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tomažu Lovšetu za dva meseca podaljšali pripor

0

termometer

Ljubljansko okrožno sodišče je nekdanjemu nosilcu franšize Diners za Slovenijo Tomažu Lovšetu podaljšalo pripor. Lovše se bo pritožil.

Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je prejšnji petek Lovšetu pripor podaljšal še za dva meseca, in sicer do 7. novembra do 13.30, so sporočili s sodišča. "Zoper sklep o podaljšanju pripora je dopustna pritožba v roku treh dni po prejemu pisnega odpravka sklepa. O morebitni pritožbi bo odločalo Višje sodišče v Ljubljani," so še zapisali. Lovšetova soproga Anita Lovše pa je za STA potrdila, da se bodo na podaljšanje pripora pritožili.

Preiskovalni sodnik je pripor za Lovšeta zaradi suma begosumnosti na predlog tožilstva odredil 9. avgusta. Lovšetov zagovornik Marko Bošnjak se je na odločitev pritožil, vendar pa sodišče pritožbi ni ugodilo.

NPU opravil več hišnih preiskav Ostala dva osumljena v zadevi Diners, nekdanja zakonita zastopnika družbe Diners Club Slovenija, Saša Pušnik in Anton Horvatič, sta bila po policijskem zaslišanju sicer spuščena na prostost. Policija je trojico pridržala v okviru preiskave odredbe Banke Slovenije, ki je prepovedala uporabo kartice Diners. NPU je v začetku avgusta opravil tudi več hišnih preiskav, v katerih je iskal dokaze za finančno oškodovanje družbe iz Ljubljane.

Preiskujejo namreč sum storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, in sicer naj bi bila pridobljena protipravna premoženjska korist v višini najmanj devet milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin