Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 12. 2017,
20.20

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Natisni članek

nesreča nesreča vlak gorivo kraja Prekmurje policija Slovenske železnice

Petek, 22. 12. 2017, 20.20

6 let, 4 mesece

Ker so kradli gorivo za vlake, so dobili izredne odpovedi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Na Slovenskih železnicah se je ponovila stara zgodba. Potem ko so železničarji na Primorskem pred dvema letoma gorivo namesto v lokomotive točili v svoja vozila, je četverica zaposlenih to zdaj storila še v Prekmurju. Vsi vpleteni so zato dobili izredne odpovedi, le dan zatem pa se je v betonske bloke, ki so ležali na tirih, s polno hitrostjo zaletel vlak.

Novinar: Uroš Maučec/Video: Planet TV


Čeprav je postaja za točenje goriva v vlake v Murski Soboti pod nadzorom varnostne službe, naj bi zaposleni na Slovenskih železnicah že dlje časa tu gorivo točili v svoja vozila in večje plastične posode. Policija je prvo prijavo dobila konec avgusta.

"Prijavo so podali zaposleni, mi pa smo pri zbiranju obvestil v približno mesecu dni in pol zaznali omenjene storitve kaznivega dejanja," je pojasnil komandir Policijske postaje Murska Sobota Tomislav Habulin.

V svoje jeklene konjičke natočili tudi do 100 litrov goriva

V tem obdobju so policisti šestkrat potrdili krajo goriva. Večinoma so zaposleni v svoja vozila natočili od 30 do 40 litrov goriva, enkrat pa tudi 100 litrov. Konec novembra so nato zaposlene na Slovenskih železnicah tudi ovadili.

"Policisti so podali kazensko ovadbo zoper štiri osebe za sum storitve šestih kaznivih dejanj poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja," je pojasnil Habulin.

Ko so gorivo v vrednosti 40 tisoč evrov pred dvema letoma ukradli železničarji v Kopru, so na Slovenskih železnicah zamudile z postopki odpovedi. Vodilni zdaj zagotavljajo, da te napake ne bodo ponovili.

Štirje zaposleni dobili izredne odpovedi, sledil je trk vlaka v betonske ovire

Po poročanju Planet Danes so na Slovenskih železnicah v zvezi s krajami goriva v Murski Soboti proti štirim zaposlenim izvedli postopke izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi kršitve pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja.

Nezadovoljni odpuščeni so nekaj dni po tem murskosoboško železniško postajo polepili z opozorilnimi plakati, očitno uperjenimi proti kolegu, ki jih je izdal. Prav na dan vročitve izredne odpovedi pa se je na železniški progi pri Lipovcih znašlo več kot deset betonskih ovir.

"Vlak naj bi s približno sto kilometri na uro zapeljal na tako imenovane betonske ovire in jih razbil. Ob storitvi kaznivega dejanja naj bi bilo na vlaku približno sto potnikov," razlaga Habulin.

K sreči nihče od stotih potnikov ni bil poškodovan, policija pa zbira dokaze za kaznivo dejanje ogrožanja posebnih vrst prometa. Možje v modrem ne izključujejo povezanosti obeh primerov, so še poročali v Planet Danes.

Ne spreglejte