SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šok v Črnomlju: Pogrebnik doma hranil trupla pokojnikov, pogrebi ob praznih žarah

4

termometer

 | Foto:
Pogrebnik iz Črnomlja je po poročanju TV Slovenija doma hranil trupla pokojnikov, da se jih je nabralo več in si je na tak način zmanjšal stroške prevoza v ljubljanski krematorij.

Morbidna zgodba o pogrebniku iz Bele krajine, ki je doma hranil trupla pokojnikov, da se jih je nabralo več in si je na tak način zmanjšal stroške prevoza v ljubljanski krematorij, je šokirala prebivalce Črnomlja.

Svojci so imeli po poročanju Televizije Slovenija včasih pogrebe ob prazni žari, isto žaro pa je pogrebnik uporabil celo večkrat. Policisti so zoper 36-letnega osumljenca že podali kazensko ovadbo. Policisti zoper pogrebnika že podali ovadbo Na novomeški policijski upravi so za omenjeno televizijo potrdili, da so na Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu podali kazensko ovadbo zoper osumljenca z območja Policijske uprave Novo mesto, in sicer zaradi kaznivega dejanja skrunitve trupla ter kaznivega dejanja oviranja pogreba in skrunitve groba.

Prav zdaj sicer pripravljajo nov zakon o pogrebni dejavnosti. Po novem bo ločena na pokopališko kot obvezno gospodarsko javno službo, pogrebna pa se bo izvajala kot tržna dejavnost, še poroča TV Slovenija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin