Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 3. 2012,
17.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pripor

Sreda, 28. 3. 2012, 17.05

8 let

Slovenjgraško sodišče odločilo glede pritožb na pripor Munca in Markačeve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je sprejel odločitev glede pritožb, ki sta jih zagovornika priprtih Markačeve in Munca podala na sklep o 30-dnevnem priporu za oba.

Sodišče je odločitvi zagovornikoma obeh danes poslalo po pošti, so potrdili, vsebine odločitev pa ne razkrivajo.

Kot so pojasnili na sodišču, morajo biti z odločitvijo najprej seznanjene stranke v postopku. Ko bodo imeli potrditev, da so prejele pošto, bodo lahko pojasnili vsebino.

Munca in Markačevo je ovadil oče pogrešane deklice Preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je v nedeljo po večurnem zaslišanju odredila 30-dnevni pripor za Matica Munca in Natalijo Markač iz Svetovalnice Akcija!, in sicer zaradi ponovitvene nevarnosti in nevarnosti vplivanja na dokaze oz. uničenja dokazov.

Munca in Markačevo je v četrtek ovadil oče več kot leto dni pogrešane petletne deklice iz Mežice Boštjan Kaker, ki je bil sicer sam 15. marca letos obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi odvzema in zanemarjanja hčerke.

Pisma razkrivajo resnico Tako Kaker, kot tudi Munc in Markačeva trdijo, da ne vedo, kje je deklica. Iz pisem Kakerja Markačevi, ki jih je ob Kakerjevem dovoljenju javnosti posredoval odvetnik Boštjan Verstovšek, pa je razvidno, da je Kaker oba že dlje časa prosil, naj ne skrivata več deklice in da sta delovala proti njegovi volji.

Zaradi spremenjenih okoliščin po izreku sodbe Kakerju, ki še ni spisana in še ni pravnomočna, je Kakerjev zagovornik Verstovšek na Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu podal predlog za odpravo pripora za Kakerja, ki je sicer priprt od junija lani. Verstovšek meni, da razlogov za pripor več ni. Kaker po vloženi ovadbi, s katero odvzema mladoletne hčerke sumi Munca in Markačevo, po lastni volji sodeluje z organi pregona z željo, da čim prej najdejo deklico.

Pridržana tudi Jerneja Munc Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu so potrdili prejem Vertovškovega predloga za odpravo pripora Kakerju. Predlog bo obravnaval izvenobravnavni senat sodišča, kdaj bo to, pa še ni znano.

Bo pa po napovedih policije v četrtek na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika privedena ženska, ki je bila v torek popoldne v Ljubljani pridržana zaradi suma odvzema mladoletne osebe. Po neuradnih informacijah gre za Munčevo ženo Jernejo Munc, ki je sicer sama že v petek po aretaciji moža dejala, da naj bi se tudi njej obetala aretacija.

Disciplinski postopek za nekdanjo tožilko v Slovenj Gradcu Ena od vzporednih zgodb primera t.i. koroške deklice pa je povezana z nekdanjo tožilko Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu Aleksandro Štiblar, ki je nekaj časa vodila ta primer na slovenjgraškem tožilstvu in ki je nekatere kasnejše odločitve tožilstva v zvezi s tem primerom komentirala na socialnih omrežjih in za nekatere medije.

Iz urada generalnega državnega tožilca so navedli le, da je glede tega disciplinska tožilka predlagala uvedbo disciplinskega postopka pred disciplinskim sodiščem prve stopnje.

Ne spreglejte