Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
25. 8. 2015,
10.36

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
delavec nesreča nesreča policija

Natisni članek

Torek, 25. 8. 2015, 10.36

1 leto, 5 mesecev

Šasija zadela 34-letnega delavca, ki je umrl

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Včeraj okoli 11. ure se je v enem od podjetij v Spodnjih Hočah zgodila delovna nesreča, zaradi katere je 34-letni državljan Srbije, ki je začasno stanoval v okolici Maribora, umrl.

Trije delavci so na vrtljivo delovno mizo z mostnim žerjavom prek dveh dvižnih mačk in prek trotočkovnega vpetja namestili osrednji del šasije bagra, ki je težak več kot osem ton. Ko je žerjavist šasijo dvignil, se je ta horizontalno spodmaknila z obdelovalne mize in zadela 34-letnega delavca. Zaradi udarca je padel na tla in tam obležal. Z reševalnim vozilom so ga hudo poškodovanega prepeljali v UKC Maribor, kjer je zaradi prehudih poškodb umrl.

Ogled kraja delovne nesreče so ob navzočnosti dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurne državne tožilke Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru opravili mariborski kriminalisti. Ti še naprej zbirajo obvestila o nesreči, saj sumijo, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje. Svoje ugotovitve bodo po koncu preiskave sporočili mariborskemu tožilstvu.

Ne spreglejte