SiolNET. Novice Črna kronika
2,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prva pravnomočno obsojena bankirja v Sloveniji nočeta v zapor

2,54

termometer

 | Foto: Mediaspeed, STA
Foto: Mediaspeed, STA

Nekdanja vodilna v Factor banki nočeta na prestajanje dosojene zaporne kazni. Medtem ko je sodišče že prejšnji mesec začelo presojo prošnje obsojenega Dušana Valenčiča za alternativno prestajanje kazni, je za to prejšnji teden zaprosil tudi Boris Pesjak.

Dušanu Valenčiču in Borisu Pesjaku poziva na prestajanje zaporne kazni še niso poslali, ker ljubljansko okrožno sodišče še odloča o njunih prošnjah.

Višje sodišče v Ljubljani je konec lanskega leta potrdilo obsodilno sodbo prvostopenjskega sodišča za nekdanja vodilna v Factor banki zaradi zlorabe položaja in oškodovanja banke. Njuni pritožbi na izrečeno zaporno kazen na leto in tri mesece ter denarno kazen za Pesjaka je namreč zavrnilo.


Preberite več o tem:

-> Prelomna sodba: v zapor prva slovenska bankirja


Okrožno sodišče v Ljubljani je nekdanja člana uprave zdaj že nekdanje Factor banke obsodilo na leto in tri mesece zaporne kazni, Pesjaku pa naložilo še plačilo nekaj več kot 9.200 evrov stranske kazni.

Sodba se nanaša na odobritev posojila poslovnežu Dejanu Lukiću za poplačilo dolga do banke ter na spremembo zavarovanja tega posojila v Lukićevo korist in s prenehanjem poroštva za to posojilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 71
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin