SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Priseljenka: Med plovbo proti Lampedusi umrlo okoli sto ljudi

1

termometer

Na plovbi iz Libije na italijanski otok Lampedusa, ki za priseljence iz Afrike pomeni vrata v EU, je umrlo kakih sto ljudi, je povedala priseljenka, ki je pot preživela.

Kot je pojasnila, so iz Libije odpluli v petek, v Italijo pa prispeli danes. Trupla ljudi, ki so umrli med potjo, so zmetali v morje.

"Moški pa so morali trupla vreči v morje"

"Bilo nas je tristo, vendar pa jih okoli sto, večinoma žensk, ni preživelo. Moški pa so morali trupla vreči v morje," je pojasnila Maročanka, katere identitete ni razkrita. Italijanska obalna straža sicer navaja, da je bilo na prenatrpanem čolnu, ki je priplul v bližino Lampeduse, več kot 300 priseljencev, vsi pa so živi.

Vodja kapitanije na Lampedusi Antonio Morana je potrdil, da so blizu kraja, kjer so opazili čoln s prebežniki, v morju plavala oblačila, ni pa mogel potrditi, da gre za trupla. Ali so navedbe priseljenke resnične, oblasti za zdaj ne morejo preveriti zaradi teme. Poleg tega so morali priseljencem s čolna, ki so bili v slabem zdravstvenem stanju, čim prej nuditi zdravniško pomoč.

V ponedeljek je na Lampeduso priplula barka z 271 afriškimi begunci, na kateri so našli trupla 25 ljudi, ki so se zadušili v strojnici. 15-metrsko plovilo je bilo močno prenatrpano, po navedbah preživelih pa so bili na morju tri dni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin