Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 10. 2020,
9.38

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

4

Natisni članek

Maribor droge kokain noad

Četrtek, 8. 10. 2020, 9.38

3 leta, 6 mesecev

Pridržali preprodajalce kokaina, z drogo bi zaslužili do 800 tisoč evrov #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

4

Preiskava v Mariboru | Preiskovalni sodnik je za tri člane kriminalne združbe, ki so se ukvarjali s preprodajo kokaina, odredil pripor. | Foto SKP PU Maribor

Preiskovalni sodnik je za tri člane kriminalne združbe, ki so se ukvarjali s preprodajo kokaina, odredil pripor.

Foto: SKP PU Maribor

Mariborski kriminalisti so v sodelovanju z avstrijskimi kolegi razkrinkali kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo kokaina. Po daljši preiskavi so v ponedeljkovi zaključni akciji prijeli tri osumljence in jih v sredo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku mariborskega sodišča. Ta je zoper vse odredil pripor.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so že v začetku lanskega leta na območju Maribora zaznali kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Teh je bil osumljen 44-letni državljan Slovenije, ki je večje količine kokaina prodajal 57-letnemu slovenskemu državljanu s prebivališčem v Avstriji. Tega so konec lanskega januarja prijeli avstrijski policisti in mu ob tem zasegli več kot kilogram kokaina, poroča STA.

Fotogalerija
1 / 7

Foto: SKP PU Maribor.


Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov so kriminalisti ugotovili, da je 44-letnik kokain kupoval od 37-letnega moškega z območja Ljubljane, ta pa ga je prejemal od svojega 40-letnega sorodnika. Mariborski kriminalisti so skupaj z ljubljanskimi kolegi v ponedeljek izvedli zaključno akcijo in trem osumljencem odvzeli prostost.

S kokainom bi na črnem trgu lahko zaslužili do 800 tisoč evrov

Ob hišnih preiskavah so zasegi več kot kilogram kokaina, več kot 75 tisoč evrov gotovine, manjše količine različnih drugih drog in nedovoljenih snovi v športu, pištolo s strelivom in različne pripomočke za preprodajo drog. Od lanskega začetka preiskave so osumljencem skupaj zasegli skoraj štiri kilograme kokaina, s katerimi bi ti na črnem trgu na veliko zaslužili okoli 200 tisoč evrov, če bi z dodajanjem drugih snovi podvojili količino, pa bi pri prodaji na drobno na nezakonit način pridobili okoli 800 tisoč evrov.

Ob hišnih preiskavah so zasegi več kot kilogram kokaina, več kot 75 tisoč evrov gotovine, manjše količine različnih drugih drog in nedovoljenih snovi v športu, pištolo s strelivom in različne pripomočke za preprodajo drog.  | Foto: SKP PU Maribor Ob hišnih preiskavah so zasegi več kot kilogram kokaina, več kot 75 tisoč evrov gotovine, manjše količine različnih drugih drog in nedovoljenih snovi v športu, pištolo s strelivom in različne pripomočke za preprodajo drog. Foto: SKP PU Maribor

Policija je trojico ovadila zaradi suma storitve 14 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, enega od njih pa tudi zaradi nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Kriminalisti sicer nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve še več podobnih kaznivih dejanj, o ugotovitvah pa bodo dodatno obvestili okrožno državno tožilstvo, poroča STA.

Ne spreglejte