Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 4. 2019,
7.39

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Natisni članek

Lenart požar odpadki policija

Nedelja, 21. 4. 2019, 7.39

4 leta, 12 mesecev

Požar v Lenartu: Zagoreli ostanki kovinske embalaže in trde plastike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Požar v Lenartu | Za gašenje petkovega požara v obratu z odpadki v Lenartu je bilo aktiviranih 133 gasilcev in 29 intervencijskih vozil. | Foto PGD Sveta Trojica

Za gašenje petkovega požara v obratu z odpadki v Lenartu je bilo aktiviranih 133 gasilcev in 29 intervencijskih vozil.

Foto: PGD Sveta Trojica

V sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je v petek v manj kot tednu dni spet izbruhnil požar. Kot pojasnjujejo mariborski policisti, je zagorelo na ostankih kovinske embalaže in ostankih trde plastike, ki so bili namenjeni za sežig. Vzrok petkovega požara še ni znan, prav tako za zdaj ni znan razlog za požar, ki je v omenjenem obratu izbruhnil v noči na prejšnjo nedeljo.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka so policisti ugotovili, da je v sortirnici odpadkov podjetja Salomon zagorelo v petek okoli 17.47 na odpadkih oziroma ostankih kovinske embalaže ter ostankih trde plastike, ki so bili sortirani in stisnjeni v bale. Navedene bale so bile nameščene v odprtem delu skladišča, ki je v sklopu ograjenega dela gospodarske družbe.

Požar v Lenartu
Novice Pri gašenju požara v Lenartu poškodovana gasilca, občina za zaprtje obrata #foto

Zagoreli ostanki kovinske embalaže in ostanki trde plastike

Navedeni odpadki so bili namenjeni za uničenje oziroma sežig. Prav tako je bil v bližini del odpadkov, ki je bil že predelan oziroma zmlet v manjše kose. Ti odpadki so bili na kupu, vendar jih požar ni zajel. Za gašenje je bilo aktiviranih 133 gasilcev in 29 intervencijskih vozil. Gasilci so požar omejili, nato pa nadaljevali hlajenje in gašenje odpadkov, ki so jih premeščali.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja požara natančnega vzroka požara do zdaj ni bilo mogoče ugotoviti.  | Foto: PGD Sveta Trojica Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja požara natančnega vzroka požara do zdaj ni bilo mogoče ugotoviti. Foto: PGD Sveta Trojica

Pri gašenju požara se je okoli 18. ure zaradi vdihavanja dima poškodoval delavec gospodarske družbe, zaradi česar so ga z reševalnim vozilom odpeljali v mariborsko bolnišnico. Prav tako se je pri intervenciji okrog 18.40 huje poškodoval gasilec, ki je padel v globino približno 2,5 metra. Poškodovanega gasilca so prav tako prepeljali v mariborsko bolnišnico.

Požar
Novice V sortirnici odpadkov v Lenartu spet zagorelo

Vzrok požara za zdaj še ni znan

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja požara natančnega vzroka požara do zdaj ni bilo mogoče ugotoviti. Materialna škoda na objektih ni nastala, goreli pa so odpadki, ki so namenjeni uničenju s sežiganjem.

Požar
Novice Kriminalisti nadaljujejo preiskavo požara v obratu za predelavo odpadkov v Lenartu

Tako je nastala škoda zaradi višje cene kurjenja, ki je posledica večje vlažnosti odpadkov. Nestrokovna ocena škode je pet tisoč evrov. Policisti bodo nadaljevali preiskavo dogodka, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Požar
Novice Velik požar v obratu za predelavo odpadkov v Lenartu
Ne spreglejte