Požar v Celju zanetil podnajemnik, ki je zaspal s prižgano cigareto

Včerajšnji požar v stanovanjskem bloku v Celju je povzročil eden od podnajemnikov, ki je okoli pol druge ure popoldne zaspal s prižgano cigareto, so sporočili s PU Celje.

Foto: Matej Leskovšek

34-letnega osumljenca so policisti na kraju prijeli, zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper splošno varnost ljudi in premoženja pa bodo podali kazensko ovadbo.

Požar, ki je izbruhnil v stanovanjskem bloku v Iršičevi ulici v Celju, je kljub hitremu posredovanju gasilcev v celoti uničil stanovanje in del fasade, pri tem pa je nastalo okoli 61 tisoč evrov škode. 

Trinajst stanovalcev, ki so se nadihali dima, je po požaru potrebovalo zdravniško oskrbo, vsi so utrpeli lažje poškodbe. 

Ponoči gorelo v stanovanjskem bloku v Izoli

Okoli pol druge ure ponoči pa je zagorelo v kuhinji stanovanja v stanovanjskem bloku na Ulici Bogomira Magajne v Izoli. Kljub posredovanju gasilcev je ogenj uničil eno stanovanje in fasado objekta, zaradi vode pa je uničeno tudi spodnje stanovanje, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Iz stavbe so evakuirali vse stanovalce, dve osebi sta zaradi vdihovanja dima potrebovali zdravniško oskrbo, otroka pa so odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola, so sporočili s PU Koper. Policija vzrok požara še ugotavlja.

 

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano