SiolNET. Novice Črna kronika
6,17

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Potniški vlak trčil v tovornjak, poln mesa #foto

6,17

termometer

Trčenje potniškega vlaka s tovornjakom na Rudniku
Foto: Alex Veršnik

Na železniškem prehodu v Ljubljani je dopoldne potniški vlak trčil v prikolico tovornega vozila, ki je stalo na prehodu, zavarovanem s polzapornicami. Po prvih podatkih je bila v nesreči lažje poškodovana potnica na vlaku, na pregled so odpeljali tudi strojevodjo. Proga je zaprta.

Prometna nesreča se je zgodila okoli 10.30 na železniškem prehodu na Jurčkovi cesti v križišču z Dolenjsko cesto. Voznik tovornjaka, ki je prevažal prašičje meso, ni poškodovan, je pa lažje poškodovana potnica na vlaku. Na pregled v bolnišnico so odpeljali tudi strojevodjo.

Po do zdaj zbranih obvestilih policistov se je 50-letni voznik tovornega vozila s prikolico zaradi zastojev nepravilno ustavil na prehodu čez železniško progo in čakal na prosto pot. V tistem trenutku je iz smeri Lavrice proti Ljubljani pripeljal vlak, ki je trčil v priklopno vozilo. Priklopno vozilo je odbilo, ob tem pa je trčilo še v drog in osebno vozilo, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri proti železniškemu prehodu. Po vseh zbranih ugotovitvah povzročitelja čaka ustrezen ukrep, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Na delu so še vedno preiskovalci, so sporočili s Slovenskih železnic.

Železniška proga je za zdaj zaprta. Za potnike je urejen nadomestni prevoz z avtobusi.

nesreča iz zraka Novice Trčenje z vlakom: tovornjakar ni imel časa, da bi izskočil #foto #video

Podobna železniška nesreča na istem mestu se je zgodila že pred dvema mesecema, ko je voznik tovornjaka obstal med zapornicama na železniški progi. Voznik je v križišču Jurčkove in Dolenjske ceste prevozil rdečo luč. Takrat je bila proga zaprta osem ur.

Trčenje potniškega vlaka s tovornjakom na Rudniku Foto: Alex Veršnik Trčenje potniškega vlaka s tovornjakom na Rudniku Foto: Alex Veršnik Trčenje potniškega vlaka s tovornjakom na Rudniku Foto: Alex Veršnik

Trčenje potniškega vlaka s tovornjakom na Rudniku Foto: Alex Veršnik

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • mfd84jf / 25.07.2019. ob 12:31 +4 - 2

  Mogoče pa mu bi uspelo uiti vlaku je gotovo mislil???Vsekakor bi bilo bolje,veliko manjša škoda,da bi tem primeru-če se je že odločil za tako tvegan manever vožnje na tire pri rdeči luči-ko so ga zapornice ujele-peljal dalje,jih prebil-kar kamionu gotovo ni problem-in z mnogo manjšo škodo,kot je nastala,rešil vso zadevo.

  +4 - 2
 • MITJAVILAR / 26.07.2019. ob 17:52 0 0

  Ker Direktorat za žel. promet na infrastrukturnem vodijo ne najbolj inteligentni, vsaj zadanjih 17 let, na mestih, kjer je večja verjatnost nesreč, ne omejijo hitosti. Skozi Škofljico-nasleje-avtomobili 50, vlak 80 km/h. O tem, da bi se uvedle te. rešitve, ki elektromotorne kompozicije ostalvjajo z enako intenziviteto kot vozilo na zasneženi cesti.

  0 0
 • Борце / 25.07.2019. ob 22:31 0 0

  @ mfd84jf ... pa sej pojma nimaš kako se je kaj zgodilo!!?? BEBEC!

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin