Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 2. 2012,
8.17

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

policija

Četrtek, 23. 2. 2012, 8.17

8 let, 2 meseca

Policisti ne najdejo ene od prič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jutri se bo predvidoma končalo sojenje trem mladeničem iz Zagorja ob Savi, ki so obtoženi, da so za drobiž pretepli in oropali 63-letnika in ga prikovali na invalidski voziček.

Sojenje 25-letnemu Husrefu Omeroviću, 22-letnemu Juretu Rakibu in eno leto mlajšemu Tilnu Drnovšku je pri koncu. Pred senat predsedujoče sodnice Polone Horvat mora le še ena priča, Barbara Berzin, ki jo policisti že dlje časa zaman iščejo v Zagorju in Litiji – na neposrednem zaslišanju namreč vztrajajo odvetniki obdolženih.

Jutri, ko bodo obdolžene znova privedli iz pripora na Tavčarjevo, lahko pričakujemo razglasitev sodbe tudi v primeru, če policisti omenjene priče ne privedejo, saj obramba in tožilstvo nimata drugih dokaznih predlogov, sodniki pa Berzinove zagotovo ne bodo čakali večno. Zaradi nje je sodnica že preložila zadnja dva razpisana naroka.

Zaradi hudih poškodb glave ne prepozna niti svojih otrok Omerović, Rakib in Drnovšek ter še dva mladoletnika so marca lani po prepričanju tožilstva 64-letnega Marjana B. pretepli do nezavesti, mu ukradli denarnico in si razdelili približno sto evrov. Pred tem naj bi v spominskem parku Janeza Drnovška in Omerovićevem stanovanju skupaj popivali in kadili travo, po brutalnem pretepu in ropu pa so ga odnesli do stopnic domačega bloka in ga brez pomoči pustili, da je za več ur obležal na temperaturi malo pod lediščem.

Nesrečnika je našla upokojena soseda, ki je takoj poklicala reševalce. Ti so ga najprej odpeljali v trboveljsko bolnišnico, nato pa v ljubljanski klinični center, kjer je zaradi hudih poškodb glave ostal več mesecev. Dogajanja kritične noči se Marjan danes ne spomni več – meša celo svoje vnuke in otroke, je med sojenjem povedala njegova hčerka. Ker ni več zmožen skrbeti sam zase, je nastanjen v zagorskem domu starejših občanov.

Krivdo valijo drug na drugega Mladeniči odgovornost prelagajo drug na drugega. Omerović se je zagovarjal, da je Marjan med pretepom iz žepa potegnil nož in pištolo, Drnovšek je levji delež krivde zvalil na mladoletnika, Omerović na Drnovška in mladoletnika, Rakib pa pravi, da je dogajanje pijan in "zadet" zgolj spremljal s kavča.

Ne spreglejte