Sin umorjenega Izoljana že v ponedeljek klical, da se bo zgodil umor #video

V Izoli je bil včeraj v stanovanjskih prostorih umorjen 59-letni domačin. Vzrok smrti še ni potrjen, umora pa je osumljen njegov 30-letni sin, ki so ga policisti včeraj prijeli na kraju dogodka. Aretirani je že v ponedeljek klical na 112 in dejal, da se bo čez dve uri zgodil umor.

Foto: Zdravko Primožič/FPA

Truplo pokojnika je našla njegova žena, ko je prišla iz službe. Tragični dogodek je prijavila policiji in že ob prijavi najavila sum, da je dejanje izvršil njen sin. Ker je bil ta še v hiši, je hišo zaklenila in odšla, je povedal vodja koprskih kriminalistov Dejan Jurič.

Policisti so v hišo najprej poskušali priti z zvonjenjem in trkanjem, a ker ni bilo odgovora, so vdrli na silo. V hiši so najprej našli truplo, v drugem prostoru pa osumljenega 30-letnika. Osumljenec se je policistom močno upiral, zato so uporabili silo in ga vklenili.

V smetnjaku pred hišo so preiskovalci našli oblačila, ki naj bi jih osumljenec nosil v času umora, v hiši pa številne sledi, ki bodo v pomoč pri rekonstrukciji umora. 

Ogled kraja dogodka še poteka in naj bi bil končan danes, čakajo še ugotovitve obdukcije, da potrdijo vzrok smrti.

Motiv umora ni znan

Oče in sin sta bila v času dogodka v stanovanjski hiši sama, zato policisti za zdaj ne vedo, kaj je osumljenca vodilo v dogodek, lahko pa bi ga povezali z duševno boleznijo.

Glede na do zdaj zbrana obvestila sorodnikov naj bi osumljeni trpel za duševno boleznijo, zaradi česar naj bi že bil v psihiatrični bolnišnici. Policisti so se zato odločili, da mu določijo odvetnika, ki bo ščitil njegove pravice. Osumljenec izjav za zdaj ne daje, je še dejal Jurič.

Osumljenca do zdaj še niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj, razen zaradi manjših cestnoprometnih prekrškov in dveh prisilnih hospitalizacij.

Policisti že v ponedeljek prejeli anonimni klic, da se bo zgodil umor

Vodja kriminalistov je še povedal, da so že v ponedeljek, 8. maja, okoli ene ure ponoči prejeli anonimni klic na številko 112, v katerem je klicatelj dejal, da sta samo še dve uri do umora.

Policisti so skušali izslediti klicatelja, a se nihče ni javil, zato so odšli do hiše v Izoli, kjer so našli 59-letnega očeta, ki jim je dejal, da je najverjetneje klical njegov sin, in dodal, da ga bo odpeljal na pregled k psihiatru.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • miha.dolanc / 12.05.2017. ob 14:12

    kdo ve zakaj je ravno v izoli toliko neki obglavljen in "duševnih bolnikov" ..razmišljam, kaj pa če so to mladeniči iz izole, ki so v mladih letih uživali ekstazije in poplesavali v amabsadi gavioli, sedaj pa vidijo prikazni....mamila dragi moji, mamila.

  • janez123 / 16.05.2017. ob 17:57

    čudno...

  • mrdezan / 12.05.2017. ob 16:30

    Izoljan? 🤔😂😂😂🤣

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano