SiolNET. Novice Črna kronika
3,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pijan Dolenjec zaspal kar na konju

3,04

termometer

Blagoslov konjev
Foto: Ana Kovač

Policisti so oglobili 23-letnega pijanega jezdeca, ki je na državni cesti pri Semiču na konju zaspal. Dajal je videz, da bo vsak čas padel s konja, so zapisali policisti.

V petek opoldne so na relaciji Občice-Gaber pri Semiču opazili konjenika, ki je zaspal na konju in dajal videz, da bo vsak čas padel s konja. Črnomaljski policisti so ugotovili, da je 23-letni jezdec verjetno omagal zaradi alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,0 mg/l alkohola v izdihanem zraku (2,08 promila), so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Za konja so poskrbeli konjenikovi znanci, policisti pa so 23-letniku napisali plačilna naloga. Ker med ježo ni uporabljal zaščitne čelade si je prislužil 120 evrov kazni, ker je jezdil po državni cesti pa še dodatnih 40 evrov.

Zakon ne predvideva kazni za pijanega jezdeca

Če bi bil jezdec pri jahanju konja nezanesljiv, bi ga policisti lahko kaznovali še po 5. odstavku 92. člena Zakona o pravilih cestnega prometa, ki pravi, da mora biti jahač telesno sposoben za ježo in mora obvladati žival, na kateri jezdi. Za kršitev je predpisana globa 40 evrov, sankcije pa samo zato, ker je jahač pijan, zakon ne predvideva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin