Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2017,
12.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Natisni članek

policija pedofilija facebook

Petek, 27. 10. 2017, 12.03

6 let, 6 mesecev

Otroke na spletu nagovarjal, da so mu pošiljali gole fotografije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Pedofil, posiljevalec, pedofilija, posilstvo | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Mariborski kriminalisti so po večmesečni preiskavi ovadili 38-letnika, osumljenega storitve več kot 30 kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok ter pridobivanja oseb, mlajših od petnajst let, za spolne namene.

Kriminalisti so ugotovili, da je 38-letni moški iz okolice Maribora na družbenem omrežju Facebook prek svojega lažnega profila, na katerem ni imel objavljenih svojih pravih fotografij, od več deset otrok in mladoletnikov z območja Slovenije in Hrvaške s preslepitvijo in nagovarjanjem pridobil njihove fotografije, na katerih so goli, in videoposnetke njihovega samozadovoljevanja, ki jih je shranil na svoje elektronske naprave, nato pa te vsebine posredoval naprej.

Ovadeni moški je na spletnem družbenem omrežju Facebook ustvaril več profilov, med drugim z imeni Schmata Nosko in Schmatta Nosko, s katerimi je navezoval stike z otroki in mladoletniki, ter s pomočjo katerih je izvrševal kazniva dejanja.

Osumljenec že obsojen zaradi pedofilije

Moški je otrokom in mladoletnim žrtvam posredoval posnetke svojega golega telesa. Gre za povratnika, ki je bil za podobna kazniva dejanja 1. junija letos že pravnomočno obsojen na eno leto in tri mesece zapora s preizkusno dobo štirih let. Kljub obsodbi je izvrševanje kaznivih dejanj nadaljeval. Že v nekaj dneh po podani prvi kazenski ovadbi in zasegu mobilnega telefona je kupil drugi mobilni telefon in že v dobrem mesecu za tem ponovno vzpostavil stik z isto mladoletno žrtvijo, za katero je bil predhodno ovaden.

Osumljenca so včeraj aretirali in s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper moškega odredila pripor. Grozi mu do osem let zapora.

Kriminalisti pozivajo vse, ki bi jim moški iz navedenih Facebook profilov posredoval posnetke spolnih zlorab otrok, da to prijavijo policiji, saj so v nasprotnem primeru sami storilci kaznivega dejanja posedovanja posnetkov spolnih zlorab otrok po tretjem odstavku 176. člena Kazenskega zakonika.

 

Ne spreglejte