SiolNET. Novice Črna kronika
1,55

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Milejša kazen za obtoženega uboja Gašperja Tiča?

1,55

termometer

Gašper Tič
Foto: STA

Ljubljansko okrožno tožilstvo je prejšnji teden na sodišče ponovno vložilo obtožnico zoper Stefana Cakića, ki naj bi junija do smrti ranil igralca Gašperja Tiča. Tožilstvo Cakiću še vedno očita kaznivo dejanje uboja, a po določbi kazenskega zakonika, ki govori o bistveno zmanjšani prištevnosti storilca in omogoča milejšo kazen, poroča Dnevnik.

Cakićev odvetnik Gorazd Fišer je za današnji Dnevnik potrdil, da so obtožnico prejeli, ali se bodo nanjo ponovno pritožili, pa se Fišer še ni odločil.

Tožilstvo je obtožnico zoper Cakića prvič vložilo poleti, vendar se je obramba nanjo pritožila in bila pri tem uspešna. Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je zadevo vrnil v fazo sodne preiskave in odločil, da se mora o obtoženem izreči še sodni izvedenec psihiatrične stroke.

Po prejetem mnenju psihiatra se je tožilstvo po besedah začasne vodje ljubljanskega tožilstva Katjuše Čeferin odločilo za obtožbo kaznivega dejanja uboja tudi po tretjem odstavku 29. člena kazenskega zakonika. Ta govori o bistveno zmanjšani prištevnosti storilca, zaradi česar ga je mogoče kaznovati mileje kot sicer. To pomeni, da lahko sodišče ob morebitni krivdi Cakića kaznuje teoretično z manj kot minimalno kaznijo, ki je zagrožena za uboj. Kazenski zakonik namreč za uboj predvideva zaporno kazen od pet do 15 let zapora, še piše Dnevnik.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • norimax / 07.12.2017. ob 10:49 +2 0

  CakiĆ bi moral biti oproščen.....-

  +2 0
 • falco1 / 08.12.2017. ob 08:17 0 0

  Pa tko rad ge imel Tič še bolj kot svojo bivšo ženo

  0 0
 • Mira / 16.12.2017. ob 11:17 0 0

  Nataša Raljan že ve, zakaj se je ločila.

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin