Nekdanji direktor Teš mora plačati 1,6 milijona evrov davka

Finančna uprava je pri nekdanjem direktorju Teš Urošu Rotniku odkrila nepojasnjeno razliko 3,9 milijonov evra premoženja in mu odredila plačilo 1,6 milijona evrov davka.

Foto: Matej Leskovšek

Davčni inšpektorji so pregledali poslovanje nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroša Rotnika med 1. januarjem 2007 in 31. decembrom 2011, kar se delno prekriva z njegovim koncem vodenja Teš.

Kot je prvič javno razvidno iz sodbe upravnega sodišča, se le deloma potrjujejo do zdaj prisotne informacije v javnosti. Denarja, o katerem se je govorilo, policija v sefu ni našla, prav tako ga ne navaja finančna uprava. Je pa v tem obdobju Rotnik poleg redne porabe kupil počitniški hiši na Krku in v Moravcih, v vrednostne papirje vložil 1,1 milijona evrov, mami daroval 1,2 milijona evrov, 750 tisoč evrov nakazal podjetju v Luksemburg ter posodil 670 tisoč evrov, poroča TV Slovenija.

"Denarja mi ne morejo pobrati, ker ga nimam. Oni so mi napisali, da moram plačati več davka, kot sploh imam premoženja," je sodbo upravnega sodišča za oddajo Tarča komentiral Uroš Rotnik, ki ne izključuje možnosti osebnega stečaja. Hkrati napoveduje dolgotrajno bitko z državo. "Vložili bomo revizijo zoper postopek, potem pa so še naslednje stopnje. Jaz se bom boril do konca, ker sem prepričan, da je bilo vse prav," je povedal Rotnik.

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • začuden / 09.03.2017. ob 19:56

    Jaz se bom boril do konca, ker sem prepričan, da je bilo vse prav," je povedal Rotnik. Tako nekako kot Jure Cekuta. Skratka, eden bolj nedolžen od drugega.

  • TTbow / 12.06.2017. ob 18:02

    Gnoj od človeka.

  • Anna. / 12.06.2017. ob 23:02

    Mama naj vam vrne denarno darilo € 1,2 mio. iz Luksemburga potegnite denar nazaj in davek bo poplačan. In vseeno vam bo še veliko ostalo. ...... Uroš, vi ste izmeček najslabše vrste. Končal boste kot Jože Zagožen.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano