SiolNET. Novice Črna kronika
2,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanji direktor Teš mora plačati 1,6 milijona evrov davka

2,30

termometer

Uroš Rotnik
Foto: Matej Leskovšek

Finančna uprava je pri nekdanjem direktorju Teš Urošu Rotniku odkrila nepojasnjeno razliko 3,9 milijonov evra premoženja in mu odredila plačilo 1,6 milijona evrov davka.

Davčni inšpektorji so pregledali poslovanje nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroša Rotnika med 1. januarjem 2007 in 31. decembrom 2011, kar se delno prekriva z njegovim koncem vodenja Teš.

Kot je prvič javno razvidno iz sodbe upravnega sodišča, se le deloma potrjujejo do zdaj prisotne informacije v javnosti. Denarja, o katerem se je govorilo, policija v sefu ni našla, prav tako ga ne navaja finančna uprava. Je pa v tem obdobju Rotnik poleg redne porabe kupil počitniški hiši na Krku in v Moravcih, v vrednostne papirje vložil 1,1 milijona evrov, mami daroval 1,2 milijona evrov, 750 tisoč evrov nakazal podjetju v Luksemburg ter posodil 670 tisoč evrov, poroča TV Slovenija.

"Denarja mi ne morejo pobrati, ker ga nimam. Oni so mi napisali, da moram plačati več davka, kot sploh imam premoženja," je sodbo upravnega sodišča za oddajo Tarča komentiral Uroš Rotnik, ki ne izključuje možnosti osebnega stečaja. Hkrati napoveduje dolgotrajno bitko z državo. "Vložili bomo revizijo zoper postopek, potem pa so še naslednje stopnje. Jaz se bom boril do konca, ker sem prepričan, da je bilo vse prav," je povedal Rotnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin