SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ne nasedajte tatovom, ki sprašujejo za pot do bolnišnice

1

termometer

Policija občane opozarja, naj ne nasedajo izgovorom neznancev o bolnih ali poškodovanih znancih, ki potrebujejo denar za zdravljenje.

"Ne vabite jih v svoje domove in jim ne dajajte denarja. Storilci vedno delujejo v skupinah – eni zamotijo oškodovanca, drugi pa mu medtem odtujijo vrednejše predmete," opozarja policija.

V nedeljo so Policijsko upravo Ljubljana obvestili o dveh drznih tatvinah, izvršenih na podoben način. Pri obeh tatvinah so storilci, sicer tujci, pristopili k osebama z vprašanjem, kako priti do bolnišnice, v kateri naj bi ležal njihov znanec. Pri tem so si izmislili, da nimajo denarja za stroške zdravljenja, so sporočili s policije.

Za zagotovilo oškodovanki pustila torbo za računalnik Pri prvi tatvini sta se pri oškodovanki, ki je stala na avtobusni postaji, z vozilom ustavila moški in ženska. Ker sta jo prosila za denar, s katerim naj bi poravnala stroške zdravljenja bolnega brata, je oškodovanka prisedla v njuno vozilo in odpeljali so se do njenega doma. Tam jima je dala 300 evrov, za zagotovilo pa sta ji pustila torbo za računalnik, v kateri sta bili dve stari knjigi. Ko sta odšla, je ugotovila, da v kuverti nima več preostanka denarja.

Tudi pri drugi drzni tatvini je oškodovanka domov povabila tri ženske, katerih prijatelj naj ne bi imel denarja za operacijo. Izročila jim je 210 evrov, za zagotovilo pa so ji pustile črno platneno torbo. Tatice so oškodovanki odnesle tudi nakit.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin