Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2019,
17.05

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Soča kajak nesreča nesreča nevarnost

Sreda, 29. 5. 2019, 17.05

4 leta, 11 mesecev

Močan tok Soče skoraj usoden za britansko kajakašico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Soča | Kajakašico je močan rečni tok potegnil pod vodo. Iz kajaka ji je uspelo izplavati, nato pa jo je narasla reka odnesla naprej. | Foto PU Nova Gorica

Kajakašico je močan rečni tok potegnil pod vodo. Iz kajaka ji je uspelo izplavati, nato pa jo je narasla reka odnesla naprej.

Foto: PU Nova Gorica

Na reki Soči na Bovškem se je zgodaj popoldne zgodila nesreča, v kateri je bila udeležena 26-letna kajakašica iz Velike Britanije, ki se je blizu naselja Srpenica podala na plovbo. Kajakašico je močan rečni tok potegnil pod vodo. Iz kajaka ji je uspelo izplavati, nato pa jo je narasla reka odnesla naprej. Pozneje se ji je uspelo rešiti na brežino.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, so jih o nesreči kajakašice blizu naselja Srpenica obvestili ob 13.15. Po prvih informacijah je šest državljanov Velike Britanije v lastni režiji s kajaki vstopilo na vstopnem mestu za kajakaše in raftarje, imenovanem Srpenica 1. Nato so se spustili ter nadaljevali plovbo po Soči proti drugemu vstopnemu mestu za kajakaše Srpenica 2.

Kajakašica izplavala iz kajaka, nato jo je odnesel močan tok

Kasneje se je kajakašici, katere identiteto še preverjajo, uspelo izplavati do brežine in se rešiti iz reke. | Foto: PU Nova Gorica Kasneje se je kajakašici, katere identiteto še preverjajo, uspelo izplavati do brežine in se rešiti iz reke. Foto: PU Nova Gorica

V bližini drugega vstopnega mesta (Srpenica 2-Ilovo) je kajak kajakašice, ta je bila tretja v skupini tujih kajakašev, med plovbo močan rečni tok obrnil. Britanska državljanka je iz kajaka izplavala, plovilo pa je odneslo naprej po Soči v smeri naselja Trnovo ob Soči.

Drugi kajakaši so poskušali rešiti kajakašico, ta se je zataknila za drevesno deblo. Na pomoč so ji priskočili ostali kajakaši in jo poskušali rešiti s pomočjo vrvi, a  so bili pri tem neuspešni.

Čez čas je namreč močan vodni tok narasle Soče odnesel naprej proti naselju Trnovo. Pozneje ji je uspelo izplavati do brežine in se rešiti iz reke, nato pa se je skupaj z enim od kajakašev počakala na nasprotnem bregu Soče.

Britanka je bila v reki Soči približno 15 minut, v nesreči pa je utrpela lažje poškodbe. Poleg bovških policistov so na kraju nesreče posredovali tudi bovški gasilci, reševalci Gorske reševalne službe Bovec in reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Ne spreglejte