SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med 17 ovadenimi goljufije tudi videmski župan Bračič

4

termometer

Med 17 ovadenimi zaradi domnevnih goljufij pri povračilu občanom za vlaganja v javno telekomunikacijsko omrežje naj bi se znašel tudi župan Vidma pri Ptuju Friderik Bračič.

Mariborski kriminalisti so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in sostorilstva ter pomoči pri tem dejanju na ptujsko okrožno tožilstvo vložili kazensko ovadbo zoper 17 ljudi, ki naj bi si neupravičeno izplačali 266 tisoč evrov. Kot poroča današnji Večer, naj bi si župan pustil izplačati okoli 26 tisoč evrov, čeprav so povprečna plačila znašala okoli 2.000 evrov.

Ni zanikal, da je prejel denar Bračič je sicer dejal, da o ovadbi uradno ni bil obveščen. Hkrati ni zanikal, da je prejel denar, a ga je prejel v okviru vračanja vlaganj v telekomunikacijsko omrežje. Prepričan je, da je bilo vse opravljeno v skladu s pravili, če pa bi se na koncu vendarle izkazalo drugače, namerava vsekakor upoštevati stališče pristojnih organov.

Še dvakrat višjo vsoto naj bi prejela takratna direktorica občinske uprave Darinka Ratajc s svojimi družinskimi člani, precej višja izplačila pa so nakazali nekaterim članom občinske komisije, ustanovljene prav za vračanje omenjenega denarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin