SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kriminalisti NPU-ja naj bi ovadili odvetnika Mira Senico

4

termometer

 | Foto:
Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) naj bi kazensko ovadili odvetnika Mira Senico.

Miro Senica naj bi od Vegrada neupravičeno prejel 1,3 milijona evrov. Denar so prikazali kot plačilo direktorici kmetije Bužekijan za svetovanje pri nakupu delnic Delamarisa, v resnici pa naj bi bil namenjen Senici, poroča POP TV. Tri mesece po hišnih preiskavah pri enem od najvplivnejših slovenskih odvetnikov so torej preiskovalci prepričani, da so njihovi sumi, da je v tem primeru šlo za fiktivno svetovanje, utemeljeni, poroča POP TV.

Storitev naj ne bi bila opravljena, denar naj bi šel v roke Senici Kriminalisti so v začetku aprila presenetili odvetnika Senico na domačem naslovu, kjer so iskali dokaze o spornem milijonskem nakazilu oziroma domnevni proviziji, ki naj bi jo Vegrad plačal pri nakupu podjetja Delamaris za dobrih 13 milijonov evrov. Direktorica Vegrada Hilda Tovšak je namreč leta 2007 sklenila pogodbo o svetovanju pri nakupu delnic z družbo Bužekijan, ki jo je zastopala Blanka Muster. Šlo naj bi za fiktivno storitev, ki ni bila opravljena, denar pa naj bi bil namenjen Senici.

Med ovadenimi tudi Tovšakova Poleg Senice naj bi NPU po informacijah POP TV-ja ovadil tudi Hildo Tovšak, Blanko Muster, odvetnikovo hčer Marušo Senica in tajnico Olgo Zaviršek. Tako se bodo morale hči in sodelavki zagovarjati zaradi domnevnega pranja denarja, saj naj bi po mnenju preiskovalcev finančne transakcije izvrševale po navodilih odvetnika.

Blanka Muster naj bi izdala, da so Vegradu izdali lažni račun za 1,35 milijona evrov. Terjatev naj bi nato odkupila Factor banka. Družba Bužekijan naj bi denar kot posojilo nakazala Olgi Zaviršek, ta pa naprej Maruši Senica na osebni račun. Odvetnikova hči je nato plačala kupnino za hišo v Portorožu, ki jo je Miro Senica zastavil, da je dobil 10-milijonsko posojilo pri Hypo banki, je še poročal POP TV.

Senica očitke zavrača Senica je sicer za omenjeno televizijo povedal, da ni storil nič narobe, da so vse delali zakonito, po načelih in strokovno ter da je kakršenkoli sum za to, kar mu očitajo, neutemeljen.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin