Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2017,
11.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

policija Izola

Četrtek, 5. 10. 2017, 11.06

6 let, 6 mesecev

Kolumbijec "z izrazitim videzom ženske" v izolski diskoteki oropal Italijana in Hrvata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Policija na Mestna občina Ljubljana, december 2015 | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Izolski policisti so se preteklo nedeljo ukvarjali z zanimivim primerom drzne tatvine. Zgodaj zjutraj so jih varnostniki neimenovanega izolskega lokala obvestili, da so zadržali neznano žensko, ki je med plesom državljanu Italije ukradla zlato verižico z obeskom.

"Na kraju so ugotovili, da je do državljana Italije na plesišču pristopilo neznano dekle in začelo z njim plesati. Med plesom ga je objemala, zatem pa odšla. Ta je takoj posumil, da mu je izmaknila zlato verižico (vredno približno tisoč evrov). Stekel je do vrat in to povedal varnostnikom, takrat pa se je pojavila soplesalka, ki jo je prepoznal," dogodke opisujejo izolski policisti.

"Osumljenka je začela kričati, da je verižico ukradla druga ženska"

Policistom v postopku najprej ni uspelo ugotoviti identitete osebe, osumljene ropa, saj "ni posedovala nikakršnega dokumenta, govorila pa je italijanski jezik". Nenadoma se je hotela pogovoriti s policistom, ki je govoril italijanski jezik, in ko sta stopila na stran in začela pogovor, je mimo njiju stopila manjša družba.

"Osumljenka je začela kričati, da je verižico ukradla druga ženska, pri tem pa jo je sama vrgla pod njene noge, kar je policist videl. Policist je verižico pobral, žensko pa so privedli v prostore policijske postaje, da bi ugotovili njeno identiteto."

Na policijski postaji ugotovili, da gre v resnici za moškega

Na policijski postaji so s pomočjo fotokopije potnega lista, ki ga je imela osumljenka pri sebi, delno ugotovili njeno identiteto in spoznali, da gre v resnici za "moškega z izrazitim videzom ženske", 20-letnega državljana Kolumbije.

Disko | Foto: Reuters Foto: Reuters

Hrvatu izmaknil rolex

"Isti dan smo dobili še prijavo državljana Hrvaške, da mu je Kolumbijec v isti diskoteki ukradel ročno uro rolex, vredno 3.000 evrov, prav tako med plesom. Oškodovanec je osebo prepoznal po fotografijah," še sporočajo izolski policisti.

Kolumbijec je policistom sam izročil tudi sedem gramov marihuane, za kar so mu izdali odločbo o prekršku, izdali pa so mu še plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru. Policistom je izročil tudi ukradeno uro, "utemeljeno osumljen pa je tudi storitve kaznivega dejanja velike tatvine, saj je v diskoteki z vratu oškodovanega na posebno predrzen način ukradel zlato verižico, drugemu oškodovancu pa ročno uro rolex". Nakit so policisti lastnikoma že vrnili.

Prišel po prijatelja in pristal v priporu

"Dopoldne je na policijsko postajo prišel 29-letni državljan Italije in Argentine, prijatelj državljana Kolumbije, ki je prinesel njegov potni list. Pri preverjanju v evidencah so policisti ugotovili, da ima zaveden ukrep, in sicer prijetje s privedbo, razpisnik pa je Interpol Buenos Aires, Argentina."

Izolski policisti so obvestili preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Kopru, ki je po zaslišanju za italijanskega Argentinca odredil pripor, popoldne pa so ga predali Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper. Tudi za 20-letnega državljana Kolumbije je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Ne spreglejte