Kaj bo pokazala obdukcija trupla Roberta Rotarja?

Danes bodo izvedli obdukcijo, po kateri bo znan vzrok smrti 47-letnega Roberta Rotarja, ki je v preiskovalnem zaporu v Zadru umrl dva dneva po tem, ko so ga priprli zaradi suma ponarejanja denarja in dokumentov, je poročal Zadarski list.

Roberta Rotarja so hrvaški policisti prijeli po tem, ko so v vili v kraju Diklo pri Zadru našli "tovarno" za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov.

Roberta Rotarja so hrvaški policisti prijeli po tem, ko so v vili v kraju Diklo pri Zadru našli "tovarno" za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov. Foto: Matej Leskovšek

V zvezi z izidi obdukcije smo se za pojasnila obrnili na hrvaško policijo. Odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Rotarju je v soboto zjutraj v njegovi zaporniški celici postalo slabo, zaradi česar je padel in si pri tem poškodoval glavo. Na pomoč so mu najprej priskočili sojetniki v celici, ki so takoj skušali ustaviti krvavitev, potem pa tudi pazniki, ki jim ga je do prihoda nujne medicinske pomoči uspelo oživiti in z njim vzpostaviti stik, a je nato umrl na poti do bolnišnice.

Kot na svoji spletni strani še navaja zadrski list, je imel Rotar že nekaj časa zdravstvene težave, prijeli pa so ga potem, ko so v vili v kraju Diklo pri Zadru, ki jo je nekoč uporabljal, našli "tovarno" za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov. Rotar je trdil, da gre za opremo, s katero je opravljal grafične storitve.

Rotar je sicer v Sloveniji znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati 730 tisoč evrov odškodnine zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • stanly / 07.08.2017. ob 18:58

    nujno bi morala NAŠA DRŽAVA ZAHTEVATI KONTROLNO OBDUKCIJO, saj je posredi veliko interesov tako državnih kot mafijskih

  • hrast / 07.08.2017. ob 16:35

    Upam, da bodo naši zahtevali prisotnost našega izvedenca pri obdukciji.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano