Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2017,
15.36

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,35

7

Natisni članek

Policija streljanje Maribor

Torek, 14. 3. 2017, 15.36

7 let, 1 mesec

Filmski strelski obračun v Mariboru. Ste ga videli?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,35

7

policija | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

V ponedeljek, 13. marca, zvečer med 21.10 in 22.19 se je v Mariboru odvila skoraj filmska kriminalka. Šestindvajsetletni moški je s strelnim orožjem poskušal umoriti 36-letnega moškega, policisti pa potrebujejo pomoč pri razjasnitvi dogodkov.

Osumljenec, doma iz okolice Maribora, je na oškodovanca, ki je prav tako doma iz okolice Maribora, najprej streljal v bližini nekdanje trgovine Lesnina v Hočah, zaradi česar je oškodovanec s črnim audijem A6 avantom z mariborsko registrsko tablico zbežal proti Mariboru, sporočajo mariborski policisti.

"Osumljeni ga je z belim osebnim avtomobilom znamke BMW serije 6 nemških registrskih tablic ves čas zasledoval. Med begom oziroma zasledovanjem sta vozila iz smeri Hoč v smeri Betnave, po naselju Pivola, zatem po Streliški in Ljubljanski ulici ter po cesti Proletarskih brigad v Mariboru," še poročajo.

Presedel se je v drug avtomobil in mu presekal pot

"Osumljeni se je nato presedel v osebni avtomobil znamke Škoda Octavia Combi bele barve s koprsko registrsko tablico in z njim oškodovancu v črnem audiju zablokiral pot v neposredni bližini semaforiziranega križišča v Hočah, takoj za križiščem za Radizel oziroma Slivnico. Tam je proti oškodovancu znova streljal,  zaradi česar je oškodovanec s črnim audijem sunkovito zapeljal  vzvratno, do prej omenjenega križišča, zatem pa po Tržaški in Titovi cesti v središče mesta Maribor."

Osumljenec je z belo škodo nadaljeval lov za žrtvijo in jo zaradi prometne gneče, vzporedno s trgovino Harvey Norman, tudi dohitel ter kar med vožnjo znova streljal proti njej, so strelski obračun opisali mariborski policisti, ki dogodke še preiskujejo in pri tem potrebujejo pomoč morebitnih prič.

"Trenutno se odvija intenzivna kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja. Da bi razjasnili vse okoliščine tega dejanja, pozivamo vse morebitne priče, da se zglasijo na najbližji policijski postaji, pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200."
Ne spreglejte