Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 1. 2014,
14.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hidria Gorenjska banka Merfin

Petek, 3. 1. 2014, 14.47

8 let

Hidria: Sporne kreditne pogodbe so bile fiktivne in posledično nične

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sporne pogodbe, ki so predmet ovadbe zoper dva bančnika iz Gorenjske banke, so bile po mnenju Hidrie namenjene izogibanju omejitev izpostavljenosti Gorenjske banke do Merfina.

V zvezi s tem so v Hidrii prepričani, da so bile sporne kreditne pogodbe fiktivne in posledično nične, v zvezi s tem pa so leta 2011 vložili tožbo za ugotovitev ničnosti. Kranjski kriminalisti so namreč v začetku tedna zaradi suma oškodovanja banke ovadili dve osebi v vodstvenem organu ene od bank, ki poslujejo na Gorenjskem. Osumljenca naj bi v povezavi z menedžerskim prevzemom podjetja preko korporacije, ki se ukvarja s kovinsko predelovalno dejavnostjo, omogočila 10-milijonsko obvodno financiranje ljubljanske holdinške družbe.

Po neuradnih informacijah naj bi bile ovadbe vložene zoper odgovorni osebi v Gorenjski banki, kazniva dejanja pa naj bi se nanašala na zatrjevano bančno financiranje Merfina preko družbe H & R oz. Hidrie.

Hidria: Kazenske ovadbe je podala policija in ne Hidria "Predmetne kazenske ovadbe je zoper nekatere vodilne v Gorenjski banki podala policija in ne Hidria. Ob tem želimo jasno poudariti, da presoji pristojnih državnih inštitucij povsem zaupamo, zlasti pa nikakor ne vplivamo na delo in odločitve organov pregona," so zapisali v Hidrii.

V Gorenjski banki pa so v četrtek zapisali, da imajo v omenjenem spornem razmerju s Hidrio oz. H & R odprtih več pravd, ki bodo po njihovem mnenju pokazale, da so navedbe dolžnikov o fiktivnih posojilnih razmerjih in financiranju Merfina izmišljene.

Dolžnika Hidria in H & R sta, kot so poudarili v banki, izročila menice v zavarovanje svojega dolga do banke in dala pooblastili, da menice izpolni in uporabi za poplačilo svojih terjatev do dolžnikov. Banka je menico izpolnila in uporabila v skladu z obstoječim posojilnim razmerjem ter danim pooblastilom.

Banka je tudi zavrnila očitke o ponarejanju kakršnihkoli vrednotnic oz. menic.

Ne spreglejte