SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Domnevni islamisti ubili več deset učencev v Nigeriji

1

termometer

Domnevni islamisti so v šoli na severovzhodu Nigerije ubili več deset ljudi, poročajo tuji mediji. Med umrlimi so predvsem otroci in učitelji.

Ni še znano, koliko ljudi je dejansko izgubilo življenje. Britanski BBC poroča o vsaj 30 žrtvah, medtem ko nekateri drugi mediji poročajo, da je bilo v napadu ubitih 42 ljudi.

Nekaj žrtev naj bi živih zgorelo Predstavnik bolnišnice, kamor so prepeljali žrtve, je dejal, da so ponoči k njim pripeljali 42 trupel učencev in zaposlenih na šoli. BBC pa poroča, da naj bi bilo med žrtvami vsaj 29 učencev in en učitelj oziroma učiteljica.

Nekaj žrtev naj bi živih zgorelo, poroča BBC, sklicujoč se na priče napada, ki se je še pred zoro zgodil v mestu Mamudo v provinci Yobe.

BBC poroča tudi, da je novinar v bližnji bolnišnici naletel na kaotičen prizor, saj mnogi starši skušajo identificirati svoje otroke med zoglenelimi trupli in žrtvami, ki so umrle zaradi strelnih ran.

Uporabili posode, polne goriva Preživeli so povedali, da so domnevni islamisti prispeli s posodami, polnimi goriva, in zanetili ogenj v šoli. Nekaj učencev je zgorelo, drugi so bili ustreljeni, ko so se skušali rešiti.

Yobe je ena od treh provinc, za katere je predsednik Goodluck Jonathan maja razglasil izredno stanje in tja poslal tisoče vojakov. Islamisti so od leta 2010 zanetili ogenj na več deset šolah.

Ustanoviti želijo islamsko državo BBC poroča, da je bilo območje napada pogosto tarča militaristične skupine Boko Haram. Samo lani naj bi ta skupina ubila več kot 600 ljudi.

Boko Haram se bori proti nigerijski vladi, saj si prizadeva, da bi na pretežno muslimanskem severu države ustanovili islamsko državo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin