Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 2. 2015,
14.28

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

obtožnica

Petek, 20. 2. 2015, 14.28

5 let, 8 mesecev

Danica Simšič o umaknjeni obtožbi: To bi lahko storili že pred leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko je tožilstvo proti njej umaknilo obtožbo zaradi zlorabe položaja, ki naj bi vodil do polmilijonske škode, Danica Simšič pravi: "Sodišče bi lahko obtožbo umaknilo že pred osmimi leti."

Z zaslišanjem priče in ovaditelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića se je včeraj končalo sojenje njegovi predhodnici Danici Simšič in njeni sodelavki Nuški Dolgan.

Nekdanja županja in nekdanja načelnica občinskega oddelka za gospodarjenje z zemljišči sta na zatožni klopi pristali zaradi ovadbe Zorana Jankovića: tožilstvo jima je očitalo zlorabo položaja, s čimer naj bi bil MOL oškodovan za okoli pol milijona evrov.

Najprej ovadba, nato zasuk na sodišču Včeraj pa je ravno Janković na sodišču kot priča zatrdil, da je prepričan, da je Simšičeva domnevno sporno pogodbo leta 2006 podpisala v dobri veri. Tožilstvo je nato obtožbo zoper Simšičevo in Dolganovo umaknilo, saj je ugotovilo, da škoda ni nastala. Sodišče je zato izdalo zavrnilno sodbo.

"Sama sem vedela, da nisem naredila nič narobe. Sodišče bi takšno odločitev lahko sprejelo že pred osmimi leti, ko se je vse skupaj začelo," je za Planet Siol.net povedala nekdanja županja, ki se včerajšnje obravnave sicer ni udeležila.

"Proces mi je prizadejal veliko hudih in neprijaznih dogodkov in trenutkov, a o morebitni odškodninski tožbi še nisem razmišljala," je povedala Simšičeva.

Simšičeva: Človek se z leti česa nauči "Vsak človek se z leti in izkušnjami česa nauči," je pokomentirala ravnanje Zorana Jankovića, ki ju je s sodelavko najprej ovadil, nato pa tako rekoč pričal v njun prid.

Obtožnica je Simšičevi sicer očitala, da je podpisala dokument, na podlagi katerega je MOL leta 2006 brezplačno prenesla okoli 2.700 kvadratnih metrov veliko občinsko zemljišče ob Celovški cesti na družbo iProjekt.

Dolganova naj bi s tem soglašala. Sklep za prenos je Simšičeva podpisala le dan po lokalnih volitvah leta 2006, po katerih je župansko funkcijo prevzel Janković.

Ne spreglejte