Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2017,
17.21

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

gasilci Črnomelj požar

Nedelja, 17. 12. 2017, 17.21

6 let, 4 mesece

Požar v Črnomlju: Eden od oskrbovancev v smrtni nevarnosti? #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Požar v domu starejših v Črnomlju | Foto Aleksander Riznič/PGD Črnomelj

Foto: Aleksander Riznič/PGD Črnomelj

V Domu starejših občanov Črnomelj je malo po 13. uri izbruhnil požar. Gasilci so iz drugega in tretjega nadstropja stavbe evakuirali 69 ljudi. Reševalci so na kraju dogodka oskrbeli 16 oseb, medtem ko so v bolnišnico odpeljali šest oseb. Eden od poškodovanih naj bi bil po neuradnih informacijah v smrtni nevarnosti. 

Po poročanju nacionalnega centra za obveščanje je malo po 13. uri zagorelo v drugem nadstropju stavbe. Gasilci, ki so prišli na kraj dogodka, so požar pogasili v pol ure ter iz drugega in tretjega nadstropja doma za starejše evakuirali 69 ljudi. 

Eden od oskrbovancev naj bi bil v smrtni nevarnosti

V požaru se je po zadnjih informacijah poškodovalo šest ljudi, eden naj bi bil po neuradnih informacijah v smrtni nevarnosti. Za 16 oseb so na kraju dogodka poskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz črnomaljskega zdravstvenega doma.

"V bolnišnico so prepeljali štiri zaposlene in dva stanovalca. Po naših informacijah so enega stanovalca prepeljali v UKC Ljubljana," je povedala direktorica doma Valerija Lekić Poljšak. Kot je še pojasnila, informacij o zdravstvenem stanju zadnjega oskrbovanca nimajo, je bil pa omenjeni stanovalec v sobi, v kateri je zagorelo.

Kot so sporočili iz novomeške bolnišnice, kamor so prepeljali peterico poškodovanih, trenutno s kisikom pomagajo eni oskrbovanki, ki boleha za astmo. Omenjena ženska se je v požaru nadihala dima, zaradi enakega vzroka pa v novomeški bolnišnici pomagajo še štirim poškodovanim.

Po neuradnih informacijah naj bi bil eden od stanovalcev v smrtni nevarnosti. | Foto: Aleksander Riznič/PGD Črnomelj Po neuradnih informacijah naj bi bil eden od stanovalcev v smrtni nevarnosti. Foto: Aleksander Riznič/PGD Črnomelj

Direktorica višino škode ocenjuje na 300 tisoč evrov

Lekić Poljšakova o višini škode, ki jo je povzročil požar, ni hotela govoriti, je pa dejala, da jo ocenjuje na okoli 300.000 evrov. Po njenih besedah je zaradi požara in posledic gašenja uničen oziroma neuporaben celoten trakt B v drugem nadstropju.

Zaposleni omenjene prostore trenutno že čistijo, hkrati pa bodo poskrbeli, da se bodo oskrbovanci dobro počutili. Vsi stanovalci so trenutno na varnem, ponoči pa bodo poskrbeli za dodatno dežurstvo, je še dejala direktorica. Preiskava in ogled kraja dogodka medtem še potekata.

Ne spreglejte