Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2013,
15.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boško Šrot Igor Bavčar Istrabenz Pivovarna Laško sodba

Ponedeljek, 28. 10. 2013, 15.41

8 let

Bavčar in Šrot bosta sodbo prevzela v zakonskem roku, napovedujeta pritožbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanja predsednika uprav Pivovarne Laško in Istrabenza, Boško Šrot in Igor Bavčar, ki jima je sodišče poslalo sodbo v zadevi Istrabenz, sta zatrdila, da jo bosta prevzela v zakonsko določenem roku.

Šrot in Bavčar, ki ju je prvostopenjsko sodišče obsodilo na zaporno kazen, sta že ob izreku napovedala pritožbo.

"Sodišče je sodbo v zadevi Istrabenz odpravilo v torek. Sodba je še v vročanju, rok za prejetje povratnic pa še ni potekel," so pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Šrot, ki ga je prvostopenjsko sodišče spoznalo za krivega zlorabe položaja in mu prisodilo pet let in deset mesecev zaporne kazni, je dejal, da bo sodbo prevzel v zakonskem roku, pritožbo pa je že napovedal po izreku sodbe. "Ko sodnik piše sodbo več kot tri mesece, je zelo verjetno, da ni prepričan v tisto, kar je izrekel," pa je dejal o čakanju na pisni odpravek sodbe, ki je bila izrečena julija.

"Težko je sodbo napisati brez argumentov, brez dokazov ... " "Težko je sodbo napisati brez argumentov, brez dokazov, še težje pa je razumeti, da si obsojen za nekaj, česar nisi storil. Konstrukt, da sem zlorabil položaj, ker sem hotel Igorju Bavčarju in Kristjanu Sušinskemu, ki ga takrat sploh nisem poznal, pridobiti premoženjsko korist, pri tem pa sam nisem ničesar pridobil, je zelo neverjeten in nima nobene osnove v realnem življenju," je dodal.

Da bo pisni odpravek sodbe prevzel v roku, na sodbo pa se bo pritožil, je dejal tudi Bavčar, ki mu je sodišče za napeljevanje k zlorabi položaja in pranje denarja prisodilo sedem let zaporne kazni.

V zadevi Istrabenz sta bila za kriva spoznana tudi brata Sušinski. Nekdanjega Istrabenzovega svetovalca Kristjana Sušinskega je sodišče spoznalo za krivega pranja denarja in mu prisodilo tri leta in šest mesecev zaporne kazni, vendar pa ga je hkrati spoznalo za nedolžnega očitanega kaznivega dejanja napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja, zato mu je v tem delu izreklo oprostilno sodbo.

Za krivega pranja denarja in zlorabe položaja pa je sodišče spoznalo njegovega brata, nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Nastjo Sušinskega, in mu prisodilo tri leta in devet mesecev zaporne kazni. Sodba še ni pravnomočna, o njej pa bo po vloženih pritožbah odločalo višje sodišče.

Ne spreglejte