Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2019,
16.38

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06

Natisni članek

policija otroci avtobus prekršek noad

Ponedeljek, 18. 11. 2019, 16.38

4 leta, 5 mesecev

Avtobusu z 18 otroki odpadli zadnji dve kolesi #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06
Avtobus policija | Foto PU Celje

Foto: PU Celje

Celjski policisti so v dobrem tednu obravnavali dve hujši kršitvi voznikov avtobusov v javnem cestnem prometu. V enem primeru sta avtobusu, polnemu otrok, odpadli obe zadnji levi kolesi. Na srečo poškodovanih ni bilo. 

V nedeljo zvečer so celjski prometni policisti na avtocesti A1 obravnavali prometno nesrečo voznika slovenskega avtobusa, ki je vozil 18 otrok. Na avtobusu so se zaradi nepopolnega privijačenja odvili vijaki, zaradi česar sta z avtobusa odpadli obe zadnji levi kolesi.

Eno od koles poškodovalo avtomobil

Eno izmed odpadlih koles je poškodovalo osebni avtomobil. Na srečo ni bil v prometni nesreči nihče poškodovan. V omenjenem primeru bodo policisti zoper servis ter odgovorno osebo, ki je pred vožnjo opravila demontažo in montažo koles, uvedli prekrškovni postopek.

Avtobus policija | Foto: PU Celje Foto: PU Celje

Tuj avtobusni prevoznik vozil vinjen

V preteklem tednu pa so imeli na avtocesti v postopku tujega voznika avtobusa tujega prevoznika, polnega potnikov, pri katerem je preizkus z alkotestom pokazal 0.15 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Izdan mu je bil plačilni nalog ter prepovedana nadaljnja vožnja.

prehitra voznika | Foto: PPP Maribor Foto: PPP Maribor Prehitra voznika na območju mariborske policije

Mariborski policisti so v nedeljo opravljali nadzor prometa z vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida 2000 na avtocesti A5 na relaciji Pernica–Lenart, kjer je omejitev hitrosti 110 km/h.

Okrog 13.45 so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke BMW, ki ga je vozil 34-letni državljan Slovenije, zunaj naselja Lenart na razdalji 944 metrov vozil s povprečno hitrostjo 199 km/h.

Okrog 14.15 so ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila audi A5, tudi državljan Slovenije, zunaj naselja Lenart na razdalji 1.063 metrov vozil s povprečno hitrostjo 190 km/h.

Obema voznikoma so policisti na kraju izdali plačilni nalog. Predpisana sankcija za ugotovljena prekrška je globa 1.200 evrov in devet kazenskih točk.

 

 

Ne spreglejte