Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 7. 2020,
9.34

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Natisni članek

pešci policija črna kronika noad

Petek, 10. 7. 2020, 9.34

3 leta, 9 mesecev

Alkoholizirani voznik trčil v 78-letno peško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

slovenska policija | Fotografija je simbolična. | Foto Siol.net

Fotografija je simbolična.

Foto: Siol.net

Policiste so v četrtek okoli 19. ure obvestili o prometni nesreči zunaj Kobarida, v kateri sta bila udeležena starejša peška in voznik osebnega avtomobila. Voznik je s sprednjim delom avtomobila zadel 78-letnico, ki je hodila ob vozišču. V trčenju je peška utrpela hujše poškodbe in obležala ob desnem robu cestišča.

50-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po lokalni cesti iz Kobarida proti naselju Svino. Med vožnjo na ravnem delu ceste je po srečevanju z nasproti vozečim neznanim vozilom pripeljal pred začasno postavljen prometni znak za nevarnost in s sprednjim desnim kolesom avtomobila oplazil podstavek omenjenega prometnega znaka.

Voznik hitrosti vožnje ni prilagodil stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi lahko ustavil pred oviro, ki bi jo glede na okoliščine lahko pričakoval. S sprednjim desnim delom avtomobila je nato zadel 78-letno peško, ki je hodila ob desnem robu vozišča proti naselju Svino, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Hudo poškodovana peška po trčenju obležala ob desnem robu vozišča

Po trčenju je omenjena peška hudo poškodovana obležala ob desnem robu vozišča. O nesreči je policija obvestila pristojne pravosodne organe. Prav tako je bil 50-letnemu vozniku v nadaljevanju postopka odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest mu je pokazal 1,04 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Za voznika so kasneje odredili strokovni pregled v zdravstvenem domu v Tolminu. Peško so na kraju nesreče oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči in jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Šempetru pri Gorici. Policisti bodo 50-letnega povzročitelja prometne nesreče na podlagi vseh ugotovljenih dejstev kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma nevarne vožnje v cestnem prometu.

Ne spreglejte