Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 4. 2018,
15.16

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

horoskop horoskop Dom in vrt Vrt Vrt rože

Sreda, 11. 4. 2018, 15.16

2 meseca, 1 teden

Rože, ki simbolizirajo vaš astrološki znak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Nebesna znamenja opisujejo naše lastnosti, toda ali ste vedeli, da ima tudi vsak astrološki znak svojo rožo? Zakaj ob darovanju šopka ta ne bi bil v cvetju, ki simbolizira znamenje osebe, ki ga bo prejela? Ne samo, da ga bo vesela, temveč je to tudi zelo pozorno darilo.

Bede Aamarachi Osuji
Sportal Vrtnice so se utrdile na šestem mestu #video

Čeprav nebesnim znamenjem ni mogoče vedno pripisati zgolj ene same rože, pa obstajajo cvetlice, ki najbolje opisujejo in zaobjamejo osebnostne lastnosti določenega astrološkega znaka. Preverite, katera cvetlica po pisanju spletne strani Teleflora simbolizira vaše znamenje.

O tulipan | Foto: Pixabay Foto: Pixabay ven: cvet je tulipan, ki simbolizira strast in pozitivno energijo. Ljudje, rojeni v znamenju ovna, so zelo optimistični, vendar zelo impulzivni.

Tulipani so rože ljubezni, izvirajo pa iz Perzije, od koder so jih Turki v 16. stoletju pripeljali v Evropo. Po njihovem mnenju je tulipan predstavljal raj na zemlji. Pravo "tulipansko manijo" so v 17. stoletju povzročili Nizozemci, ki so poskrbeli za to, da je roža postala priljubljena.

Drugi simboli tulipanov vključujejo tudi trajno ljubezen med partnerji ali člani družine, kraljevskost, obilje, blaginjo, dobrodelnost in srečo.

Bik: cvet je lilija, ki pomeni  lilija | Foto: Pixabay Foto: Pixabay nežnost, romantičnost in senzualnost. Biki so znani po svoji mirni naravi, potrpežljivosti, vztrajnosti in zanesljivosti.

Lilije cvetijo v maju in povezujejo pomlad s poletjem. Viktorijanci so cenili občutljiv vonj lilije ter so jo zaradi ukrivljenega stebla povezovali z vitalnostjo in mirom.

Drugi simboli vključujejo tudi ženstvenost, skromnost in dobronamernost.

vrtnica | Foto: Pixabay Foto: Pixabay Dvojček: cvet je vrtnica, ki simbolizira ljubezen in druženje. Tako kot vrtnice so dvojčki živahni, prefinjeni ter znani po družabni in igrivi osebnosti.

Ime izvira iz latinske besede rosa, njen cvet pa povezujemo z mitološko boginjo Afrodito, ki je pogosto upodobljena s cvetom vrtnice. V taroku njen cvet simbolizira ravnotežje, obljubo, nove začetke in upanje. 

Drugi simboli vključujejo lepoto, znanje, brezčasnost in modrost.

ostržnik | Foto: Pixabay Foto: Pixabay Rak: cvet je ostrožnik, simbolizira čutnost. Raki veljajo za enega izmed najbolj čustvenih in nežnih znakov, znani so po svoji intuiciji, prijetnosti, premišljenosti, občutljivosti in odprtem srcu.

Prvič se pojavi v grški mitologiji kot opis za grškega boga Aia (znanega kot Ajax). Bil je grški vojak, ubit med bojem.

Drugi simboli vključujejo tudi odprtost do novih izkušenj, toplino in zabavo.

sončnica | Foto: Pixabay Foto: Pixabay Lev: cvet je sončnica, ki simbolizira živahnost in radoživost. Levi so znani po svoji spontanosti, velikodušnosti in ljubeznivosti. So samozavestni, dostojanstveni in dominantni. Izžarevajo pozitivno energijo, zaradi česar so velikokrat v središču pozornosti.

Sončnica se je prvič pojavila v Severni Ameriki in se nato razširila v druge dele sveta. Indijanci so jo uporabljali kot vir hrane.

Drugi simboli vključujejo dolgo življenje, lojalnost, srečo in pozitivnost.

marjetica | Foto: Pixabay Foto: Pixabay Devica: cvet je marjetica, ki simbolizira nedolžnost. Device so znane po svoji praktični naravi, razumu, intelektu. Veljajo za sramežljive in zadržane, vendar so zelo duhovite.

Marjetice so divje rože, rastejo predvsem na prostranih travnikih in zelenicah.

Drugi pomeni te cvetice vključujejo čistost in iskreno ljubezen.

T potonika | Foto: Pixabay Foto: Pixabay ehtnica: cvet je hortenzija, ki simbolizira strast, trdnost in močno voljo. Rojeni v znamenju tehtnice so znani po svoji privlačni naravi in uravnovešenosti. So prijazne, prijetne in romantične osebe.

Rastlina domuje na Japonskem, kjer jo povezujejo s hvaležnostjo, je ena izmed najbolj priljubljenih rož na svetu za poročne šopke.

Drugi simboli vključujejo nov začetek, čistost, obilje in hvaležnost.

hydrangea | Foto: Pixabay Foto: Pixabay Škorpijon: cvet je potonika, ki simbolizira strast in razkošje. Škorpijoni so znani po tem, da so globoko občutljivi, čutni, strastni in prizadevni.

Ime izvira iz grške mitologije. Dobila naj bi ga po Paeonu, ki naj bi pozdravil grškega boga. Njene korenine so namreč uporabljali za medicinske namene.

Drugi simboli vključujejo sočutje, razumevanje in čutnost.

nagelj | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Strelec: cvet je nagelj, ki simbolizira močan intelekt, združuje fizično moč in energijo. Strelci so znani po svoji samostojnosti, ambicioznosti in odprtosti.

Prvič se rožo omenja pred dva tisoč leti, zato jo uvrščamo med najstarejše gojene rože na svetu.

Drugi simboli vključujejo ljubezen, čvrstost in strast.

afriška vijolica | Foto: Pixabay Foto: Pixabay Kozorog: rojstni cvet je afriška vijolica, ki simbolizira stabilnost, praktičnost, samodisciplino in varnost. Kozorogi so zanesljive osebe, saj so izjemno odgovorni in zvesti.

Stari Rimljani so afriško vijolico uporabljali kot značilno pogrebno rožo, njene korenine so užitne in zelo okusne, če jih pripravite v juhi.

Drugi simboli vključujejo upanje, podzavest, poduhovljenost in navdih.

orhideja | Foto: Pixabay Foto: Pixabay Vodnar: cvet je orhideja, ki simbolizira predanost, spiritualnost in pozitivnost. Vodnarji izžarevajo tiho lepoto, notranjo milost. So zrele in močne osebe.

Rožo je poimenoval grški botanik  Theophrastos. Danes po vsem svetu obstaja več kot 20 tisoč različnih vrst orhidej.

Drugi simboli vključujejo milost, ponos, navdušenje in drznost.

čilska lilija | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Ribe: cvet je čilska lilija. Simbolizira nežnost in potrpljenje. Ribe so znane po svoji dobrosrčnosti, velikodušnosti in racionalnosti.

Roža izvira iz Latinske Amerike, je trajnica, kar pomeni, da ostane zimzelena vse leto. Cvetovi so strupeni. 

Drugi simboli vključujejo predanost, podporo, prijateljstvo, zasanjanost.

Ste si že prebrali današnji horoskop?
Trendi Jajčna terapija za vrt
Ne spreglejte