Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2018,
10.54

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča JUB

Natisni članek

fasada jubizol JUB advertorial

Četrtek, 5. 7. 2018, 10.54

2 meseca, 1 teden

Triki, s katerimi boste svoje stanovanje spremenili v pravi dom

Vsebino omogoča JUB
dom stanovanje

Domačnost je tisto, kar iščemo, ko se lotimo zasnove svojega doma. Da bi jo resnično dosegli, pa je potrebno zelo malo. Predvsem bodite pozorni na še kako pomembne detajle.

Ko boste načrtovali novi dom ali se lotili prenove, bodite pozorni na vsako malenkost. Pomemben je vsak korak – od pametne gradbene zasnove do zadnjega dizajnerskega detajla, s katerim boste pričarali tisto pravo toplino.

Temeljita prenova zahteva prave partnerje

Ne glede na to, ali gradite ali prenavljate, bodite pozorni tako na izbiro arhitekture kot na izbiro zanesljivih in kakovostnih materialov. Veliko pozornost zato namenite načrtovanju strehe, izbiri oken, pa tudi temeljitemu premisleku glede izbire izolacije in fasade.

Čeprav se nam pogosto zdi, da je plašč našega doma, torej fasada, na koncu samo dekorativni dodatek, je v resnici veliko več. Je ščit, ki naš dom varuje pred zunanjimi vplivi, ki lahko z leti poškodujejo zunanjo plast našega doma ter nam hkrati onemogočajo udobno in varno bivanje.

jubizol | Foto:

Prav zato je ključno, da si tudi pri izbiri fasade vzamemo malo več časa. Pri tem je treba proučiti samo konstrukcijo oziroma kakovost in vrsto podlage, na katero boste dodali sloj barve, ter ne nazadnje upoštevati tudi vremenske vplive v svojem okolju.

Razmislite o učinkoviti toplotni zaščiti, zato izberite fasadne sisteme, ki  izpolnjujejo tudi visoke energetske zahteve uporabnikov. V podjetju JUB so s fasadnimi sistemi JUBIZOL razvili sistemske rešitve, ki izpolnjujejo zaščitno, izolacijsko in estetsko funkcijo ter so usklajene z arhitekturnimi, podnebnimi in energetskimi zahtevami.

Poleg zunanjega videza fasade, ki ga določajo barve, struktura, oblika in materiali, sta tako pomembni tudi njena funkcionalnost in trajnost. V toplotnoizolacijskih sistemih JUBIZOL so uskladili obe percepciji in tako zagotovili zaupanje tisočih končnih uporabnikov. Naložba v vgradnjo fasadnega sistema JUBIZOL je sinonim za učinkovito in dolgotrajno zaščito objekta, hkrati pa uporabnikom zagotavlja odlične bivalne pogoje skozi vse leto.

Poskrbite za pravo izolacijo

Toplotna izolacija fasade nam dolgoročno prinaša veliko koristi, zato je naložba, ne le strošek. Z izvedbo nove fasade namreč vzdržujemo ekonomsko vrednost nepremičnine in preprečujemo njeno propadanje. Z izoliranjem fasade povečamo tudi bivalno ugodje v stavbi, zmanjšamo možnost nastanka plesni, ustvarimo bolj zdrave pogoje bivanja in zmanjšamo strošek ogrevanja stavbe. Če živimo v neizolirani stavbi, so ti stroški na letni ravni lahko zelo veliki.

Fasadni sistemi po vaši meri

JUB ima v svoji liniji JUBIZOL kar pet različnih fasadnih sistemov, ki so jih razvili tako, da se lahko popolnoma prilagodijo vašim zahtevam.Izberite tistega, ki najbolj ustreza vašemu domu in okolju, v katerem živite:

#JUBIZOL EPS: Sistem po meri na toplotni izolaciji iz polistirena. Zadovoljuje potrebe največjega števila kupcev. Izvedba je preprosta, zato je prva izbira večine profesionalcev.

#JUBIZOL MW: Sistem po meri na mineralni volni. 

#JUBIZOL Premium: Namenjen je toplotni zaščiti prestižnih objektov, ki jim s skrbno izbrano paleto belih in svetlih pastelnih odtenkov zagotavljamo eleganco in všečen minimalizem. Visoka vodoodbojnost in manjše navzemanje umazanije, ki sta rezultat izsledkov nanotehnologije, omogočata uporabo sistema tudi na padavinam izpostavljenih fasadnih ploskvah visokih objektov. Sistem je še posebej primeren v onesnaženem okolju mestnih in industrijskih središč, v slanem obmorskem okolju in drugih podobnih okoljih.

#JUBIZOL Strong: Priporočamo ga za objekte, ki potrebujejo povečano upogibno in natezno trdnost nosilnih slojev sistema ter povečano odpornost fasadne površine na udarce in perforacijo. Oboje dosežemo z odebelitvijo in dvojnim armiranjem ter posebej za ta namen izdelanim osnovnim ometom, z mikroarmirnimi dodatki, ki vplivajo na povečano upogibno in natezno trdnost. Tako zagotovimo visoko varnost sistema predvsem pred poškodbami zaradi ekstremnih vremenskih pojavov (toča, ekstremne deževne padavine z močnim vetrom) in vandalizma, pred poškodbami, ki jih na fasadi lahko povzročijo razne živali, pa tudi pred poškodbami zaradi velikih toplotnih raztezkov in skrčkov, ki so posledica vgradnje zaključnih ometov temnih barvnih tonov.

#JUBIZOL Micro Air: Zagotavlja visoko in varno paropropustnost, ob odlični toplotni in zvočni izolaciji. S posebno izbranimi komponentami sistema: Micro Air malto in Silikatnim zaključnim ometom so pri JUBu ustvarili sistem, v katerem ne prihaja do kondenza. Optimalna paropropustnost, odlična toplotna in zvočna izolacija v sistemu Micro Air ustvarjata prijetne in zdrave klimatske razmere, ki so osnova dobrega počutja. Jubizol Micro Air sistem zagotavlja enostavnost vgradnje v primerjavi s klasičnimi sistemi na mineralni volni.

 

Zaupajte JUB-u in njihovim fasadnim sistemom JUBIZOL, ki vam bodo zagotovili popolnoma brezskrbno bivanje v vašem domu.

Kakšne barve ste?

Ko se boste enkrat odločili za pravo vrsto fasadnega sistema, pa se lahko potem poigrate tudi z barvnimi odtenki. Pri tem razmišljajte dolgoročno in imejte v mislih barvo, za katero veste, da se je sčasoma ne boste naveličali. Pri tem morate hkrati upoštevati tudi svoje urbano okolje, da se bo vaša hiša lepo zlila z okolico.

jubizol | Foto:

Pri izbiri barve naj vas vodi tudi arhitektura objekta. Pri klasičnih gradnjah izberite tudi klasične barve, monotonost ene barve lahko nekoliko razbijete s svetlejšimi obrobami okrog oken, pri višjih hišah pa lahko dodate črto v višini etaže, ki je običajno v istem odtenku kot obrobe.

Najbolj trendovski modni odtenki so barve bele kave, espressa in kapučina. Zelo priljubljeni so tudi različni odtenki sive, ki jih pogosto kombiniramo z belo barvo.

Interjer naj bo nadaljevanje zunanjega sloga

Pika na i vašega doma je nedvomno tudi interjer. Podaljšajte barvno harmonijo, ki jo boste izpostavili že v zunanjosti, tudi v notranjih prostorih. Stene obarvajte z modnimi nežnimi zemeljskimi barvami, ki bodo odlično dopolnile katerikoli slog.

stanovanje dom | Foto: stanovanje, dom | Foto:

Minimalizem je sicer še vedno v ospredju, vendar nikakor ne gre zanemariti retro pridiha, ki tako vztrajno kroji tako notranje interjerje kot ne nazadnje tudi modne smernice.

Potem ko boste dokončno izbrali rdečo nit svojih notranjih prostorov, jih nadgradite z manjšimi detajli, kot so slike in okvirjene fotografije vaših najlepših trenutkov, preprogami, razkošnimi ali bolj diskretnimi svetilkami, blazinami in zavesami.

Pravi občutek domačnosti vam bodo pričarale prav tkanine, ki naj bodo med seboj povezane z vzorci, materiali in ne nazadnje zgodbo, ki jo želite pripovedovati.

Naj vam pri zasnovi novega doma pomagajo strokovnjaki

Zaupajte svoje želje in zahteve arhitektom v JUB Design Studiu, ki vam bodo z nasveti in predlogi pomagali uresničiti vaše sanje po popolnem domu, ali pa preizkusite spletno aplikacijo JUB Home painter, ki vam bo zelo olajšala izbiro barvnih odtenkov in tekstur za vaš dom.

Za hitro in enostavno vizualizacijo izberite enodružinski, večstanovanjski ali poslovni objekt ter preizkusite različne barvne kombinacije. Ali pa si izberite prostor v interjerju ter preverite, kako bi s svojimi najljubšimi barvnimi odtenki prenovili dnevno sobo, kuhinjo, spalnico, otroško sobo kopalnico …


Barvanje, obnova, stanovanje | Foto:

Nagradna igra: podarjamo barve JUPOL Trend

Nagradna igra je končana: srečni nagrajenci so:

Špela Bevc
Andrej Mesarič
Anja Majcenič
Nežka Purgar
Robert Modrej

Ne spreglejte