SiolNET. Dom Prenova in gradnja
Vsebino omogoča Velux
  • Messenger
  • Messenger

Poiščite navdih in zaživite v svoji mansardi kot v pravljici

Vsebino omogoča Velux

Zahvaljujoč posebnostim, ki jih ponuja okolje med poševnima strehama, in opremljanju, ki daje obilo možnosti, je končna podoba preurejene mansarde omejena le z razponom vaše domišljije. Oglejte si naše podstrešne navdihe, preberite nekaj koristnih nasvetov in zaživite po lastnih željah!

V iskanju posebnosti

Med najbolj priljubljenimi gradbenimi elementi, ki naredijo mansardo posebno in privlačno, so vsekakor podstrešni tramovi. V njih je očitno nekaj zelo prvobitnega, s čimer se zlahka vsi povežemo. Grče na starem lesu in vidna masivna lesena konstrukcija dajejo bivanju pod streho romantičen pridih. Kot bi bili nekje na mirnem podeželju, tesno povezani z naravo!

Stanovanje v mansardi je zaradi posebnosti, ki jih ima le ta del hiše, izjemen bivalni prostor. Stanovanje v mansardi je zaradi posebnosti, ki jih ima le ta del hiše, izjemen bivalni prostor.

Pomislite na prostorske omejitve

Preden začnete kakršnekoli posege v prostor, pomislite na omejitve, ki jih prinašajo poševnine. Odkrijte te posebnosti in jih uporabite v svojo korist, naj narekujejo zasnovo tlorisa. Pohištvo, izdelano po meri, bo omogočilo najboljši izkoristek prostora. Z njim lahko pridete do površin za shrambo, ne da bi izgubili prostornost in zračnost, ki odlikuje najlepša mansardna stanovanja. V ta namen čim bolj izkoristite naravno svetlobo, za stene pa uporabite svetle, bele ali bež tone. Lepo osvetljene sobe bodo nudile prijetno bivalno klimo, povrhu vsega pa bodo tudi videti večje. Močnejše barve lahko potem mirno uporabite kot poudarke za posamezne kose opreme ali dodatkov.

Mansarda velikokrat ponuja posebne in obenem elegantne rešitve tudi za garderobni prostor. Če nimate prave ideje, vprašajte strokovnjake. Mansarda velikokrat ponuja posebne in obenem elegantne rešitve tudi za garderobni prostor. Če nimate prave ideje, vprašajte strokovnjake.

Vsaka soba ima svoje potrebe

Zlasti pri opremljanju kopalnice natančno razmislite o postavitvi opreme. Tako lahko pridete do rešitev, ki vam bodo še dolga leta podarjale edinstveno vzdušje. Mansardna kopalnica nudi možnosti kot nobena druga.

Kje drugje lahko še ležite v kadi in uživate v zvezdnatem nebu? Kje drugje lahko še ležite v kadi in uživate v zvezdnatem nebu?

V mansardni kuhinji boste cenili praktičnost

V mansardi računajte na to, da boste v veliki meri izgubili prostor, ki ga v klasični kuhinji ponujajo zgornji, na steno obešeni elementi. Na poševnini pač to ne gre na način, kot ga nudijo ravne stene. Rešitev ponuja malce širša površina kuhinjskega pulta, ki ponuja več prostora za shranjevanje. Tudi v tem prostoru omogoča najboljše izkoristke po meri izdelano pohištvo.

Otroku privoščite zdravo okolje z obilico barv

Z dobro postavljenimi okni boste pridobili obilje dnevne svetlobe in svež zrak, okolje, kot si ga za svoje otroke želi vsak skrben starš. Upoštevajte dejstvo, da so najmlajše generacije precej več časa v zaprtih prostorih, kot smo bili mi. Tudi zato je lahko premišljeno urejena mansarda idealen bivalni prostor za mlado družino. Primerno spodbudo za razvoj otrokove domišljije, kreativnosti in ustvarjalnosti bodo otroški sobi dodale tople pastelne barve. Podarile ji bodo temperament, jo posvetlile in naredile živahno. Če pa želite temnejše tone, jih uporabite kot dodatke in jih kombinirajte z belo.

Ko so otroci majhni, je dobra izkoriščenost sobe, kjer je prostora za veliko igrač, zelo pomembna. Ko so otroci majhni, je dobra izkoriščenost sobe, kjer je prostora za veliko igrač, zelo pomembna.

Za nasvet vprašajte strokovnjake

Da bi po končani prenovi mansarde res lahko zaživeli kot v pravljici, ki ste so jo predstavljali pred prenovo, izkoristite orodja sodobne tehnologije. Svoj prostor lahko z brezplačno aplikacijo doživite v pogledu 360° v virtualni realnosti ter tako še bolje načrtujete prenovo. In če ne želite prepustiti svojih ciljev po pravljičnem mansardnem domovanju naključju, lahko na tej strani naročite brezplačno svetovanje za pravilno osvetlitev in razporeditev strešnih oken na vašem domu. Iščite navdihe, zbirajte ideje, poslušajte nasvete sorodnikov in prijateljev.

A če niste vešči notranjega opremljanja, se o urejanju mansarde posvetuje s strokovnjakom. Naj bo strokovnjak za notranjo opremljanje ali arhitekt, zagotovo bo vedel več od vas, tako kot tudi vi svoje strokovno področje zagotovo poznate bolje od njega. Le tako bo vaša mansarda izkoristila polni potencial in dobila tisti značaj, ki si ga v svojem bivalnem okolju želite.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin