Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2018,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča SPEKTER, D.O.O.

Natisni članek

advertorial hiša fasada jesen

Ponedeljek, 15. 10. 2018, 7.00

2 meseca, 1 teden

Jesen je pravi čas za sanacijo fasade

Vsebino omogoča SPEKTER, D.O.O.

Že od nekdaj velja obdobje poznega poletja in zgodnje jeseni za vrhunec gradbene sezone. Dan je sicer nekoliko krajši, vendar še zmeraj dovolj dolg, da se lahko običajno deseturno delo opravi ob sončni svetlobi. Fasaderska dela pa jeseni doživljajo še poseben vrhunec sezone, ker želi večina investitorjev še pred zimo stanovalcem predati v uporabo toplotno izolirana stanovanja.

Bekaterm | Foto:

Človek je skozi zgodovino gradil stanovanjske objekte iz različnih materialov, predvsem zaradi zaščite pred naravnimi nesrečami. Na višji stopnji razvoja je objekte prilagajal posebnim zahtevam, ki so kot rezultat imele udobno stanovanje.

Šele v zadnjem obdobju začenja razmišljati o zniževanju stroškov ogrevanja in ima aktivnejši odnos do narave. Prednosti za družbo in okolje so prepoznavne in zaradi tega so v številnih državah sprejeli zakone o toplotni izolaciji stanovanjskih objektov.

Arhitektura kot del ekološke reforme

Velike podnebne spremembe, ki se dogajajo v svetu, nas pač prisilijo v razmišljanje o odnosu do okolja, v katerem živimo, kot največji možnosti, da privarčujemo energijo. Ekološka, ekonomska in energetska kriza nam dokazujejo, da je dosedanji način porabe naravnih virov neobvladljiv in da sta ekologija ter energija dve vzorčno-posledično povezani težavi, s katerima se mora ukvarjati človek v prihodnosti.

Arhitektura je postala eden od glavnih ciljev ekološke reforme, pri čemer ocenjujejo, da stanovanjske zgradbe porabljajo šestino svetovnih zalog pitne vode, četrtino gozdnih površin in dve petini fosilnih goriv. Na enem stanovanjskem objektu se izgubi 20 odstotkov energije skozi streho, 20 odstotkov skozi okna in vrata, skozi kletne prostore šest odstotkov in skozi zidove od 24 do 40 odstotkov.

Kakšno fasado izbrati?

Vloga zunanjega zidu kot gradbenega elementa je, da zaščiti objekt pregrevanja in izgub toplote ter atmosferskih pogojev. Zunanji zid mora imeti dobre akumulacijske sposobnosti, da bi zagotovil toplotno ali zvočno udobje v objektu s ciljem zmanjševanja porabe energentov.

Ker so največje izgube skozi zunanje zidove, se je podjetje Banja Komerce Bekament odločilo razviti fasadne sisteme BEKATHERM s ciljem zmanjševanja porabe energije.

Vse fasadne sisteme BEKATHERM odlikuje vrhunska kakovost, kar potrjujejo rezultati raziskav v okviru lastnih in inovativnih fasadnih poligonov in v najbolje opremljenih laboratorijih tehnološko-raziskovalnega centra Bekament in tudi rezultati kontrolnih preizkusov v pooblaščenih ustanovah tako v Srbiji kot tudi v tujini.

Distributer za izdelke Bekamment v Sloveniji je podjetje Spekter. Gre za dve zelo podobni, družinski podjetji z veliko medsebojne sinergije, dolgoletne tradicije, plemenitimi vrednotami, njihovi rezultati pa so obeleženi z dokazljivimi certifikati in priznanji.

Spekter AD | Foto:

 

Izbrana izdelka:

Bekament produkti | Foto: BEKAMENT BK-GLETEX ACRYL IZRAVNALNA MASA

 

Kupi zdaj | Foto:

 

 

Bekament produkti | Foto: BEKAMENT BK-POL NOTRANJA BARVA

 

Kupi zdaj | Foto:

"Specialist za barve številka 1"

Podjetje Spekter je sicer specializirano podjetje za prodajo lakov, barv in orodja ter opreme za avtoreparaturo delavnico. Ustanovljeno je bilo leta 1990. V letu 1996 so se preselili na novo lokacijo, leta 2003 zgradili nov logistični center za lastne potrebe s kapacitetami 1700 kvadratnih metov.So podjetje z lastnim razvojem, z jasno zastavljenim ciljem in vizijo - ostati "specialist za barve številka 1" še naprej. Njihove vrednote so vselej plemenite, naši dosežki obeleženi z dokazljivimi certifikati in priznanji.

Zaupanje in verodostojnost sta danes redki lastnosti, zato so denimo letos pridobili zlati certifikat bonitetne odličnosti Bisnode AAA. Ta ocena predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov.

Podjetje se je pod taktirko lastnika in ustanovitelja Draga Pirha razvijalo v okolju prijazno podjetje. Trenutno zaposlujejo 47 ljudi, pohvalijo pa se lahko tudi s polnim certifikatom Družini prijazno podjetje.

Preverite cel spekter izjemne in zanimive ponudbe.

Ne spreglejte