SiolNET. Dom Oprema in dekor
Vsebino omogoča Velux
  • Messenger
  • Messenger

Več svetlobe in prihranka pri ogrevanju

Vsebino omogoča Velux

Ponujamo rešitve za bolj svetel in topel dom ter možnost, da osvojite novo strešno okno – brezplačno!

Strokovnjak za strešna okna vam bo pomagal izbrati ustrezne izdelke in vam bo na voljo skozi celoten postopek menjave strešnih oken. Vir: VELUX Strokovnjak za strešna okna vam bo pomagal izbrati ustrezne izdelke in vam bo na voljo skozi celoten postopek menjave strešnih oken. Vir: VELUX

Po podatkih raziskave Health Homes Barometer, ki jo je izvedla skupina VELUX, 21 odstotkov Slovencev pravi, da živijo v temnih domovih, torej brez zadostne dnevne svetlobe.

Njeno pomanjkanje vpliva na učinkovitost, razpoloženje in dober spanec, iztrošeni zrak v prostoru pa na zbranost pri delu in učenju. In kakšna je rešitev? Preprosta. Z zamenjavo starejših strešnih oken ali s prenovo lahko zaživite bolje ter tako izboljšate svoje počutje.

Naročite se na brezplačen posvet s strokovnjakom za strešna okna, poiščite navdih v priročniku ter z novo generacijo strešnih oken v svoj dom vnesite svež zrak in ustrezno osvetlitev.

Nagradna igra – osvojite strešno okno VELUX

Zdaj lahko brezplačno osvojite novo strešno okno znamke VELUX. Fotografirajte staro strešno okno, ki bi ga radi zamenjali in odgovorite na nekaj vprašanj. Z malce sreče bo glavna nagrada vaša! Sodelujete lahko na spletni strani, in sicer do 30. 11. 2021.

S strešnimi okni kar dvakrat več svetlobe v prostoru

V hladnejšem obdobju več kot 90 odstotkov časa preživimo v notranjosti svojih domov, zato je pomembno, da takrat poskrbimo za zadostno količino naravne svetlobe. Strešno okno prepušča dvakrat več dnevne svetlobe kot vertikalno enake velikosti ter ustvarja občutek odprtosti. Ko se odločimo za prenovo oz. zamenjavo, je pomembno, da načrtujemo velikost okenske površine, ki bi morala po priporočilu biti velika vsaj 20 odstotkov površine tal prostora. Velikokrat namreč eno strešno okno zagotavlja dovolj svetlobe v majhnem prostoru, v večjem pa je zato bolj smotrno dodati več strešnih oken v poljubni kombinaciji. Zadostna količina dnevne svetlobe zmanjša potrebo po uporabi luči in dokazano pomaga ohranjati zdrav ritem posameznika ter njegovo učinkovitost.

S prezračevanjem se uspešnost poveča za 15 odstotkov

Ena največjih prednosti strešnih oken je hitro in učinkovito prezračevanje celotnega doma. Tri kratka 10-minutna prezračevanja na dan bistveno izboljšajo kakovost zraka v prostoru, ki poveča uspešnost otrok pri reševanju nalog do 15 odstotkov. Če odprete strešno okno v zgornjem nadstropju in okno v pritličju svojega doma, ustvarite "učinek dimnika", ki izredno pospeši prezračevanje celotnega doma. In ko želite v dom spustiti še več svežega zraka, lahko odprete integrirano prezračevalno loputo, ki omogoča prezračevanje tudi pri vodotesno zaprtem oknu.

Strešna okna torej prispevajo k bolj sveži in udobnejši notranji klimi, saj dodatno pomagajo pri odstranjevanju CO2  ter vlage iz bivalnih prostorov. Zdaj lahko k svojim oknom dodate VELUX ACTIVE, sistem za avtomatizacijo strešnih oken, ki bo sam poskrbel za uravnavanje kakovosti zraka, prezračevanje glede na temperaturo, količino CO2 in vlage v prostoru.

Zmanjšajte toplotno izgubo do kar 60 odstotkov

Ko se želimo zaščititi pred hladnim vremenom, moramo biti pri izbiri izdelkov pozorni na U-vrednost. To je v bistvu vsota toplotnih uporov plasti, ki tvorijo izdelek. In sicer nižja, kot bo, boljša bo izolacija. In prav strešna okna VELUX nove generacije imajo izboljšane izolacijske lastnosti zaradi svoje inovativne konstrukcije in visokokakovostnih komponent ter visokozmogljivega izolacijskega materiala, ki zmanjšuje toplotne izgube. Če zamenjate staro strešno okno z novim oknom VELUX, lahko zmanjšate toplotno izgubo tudi do 60 odstotkov.

Z zamenjavo oken boste poskrbeli, da toplota ostane v notranjosti, mraz pa zunaj, hkrati pa boste prihranili pri stroških ogrevanja.

Z zamenjavo starejših strešnih oken ali s prenovo lahko zaživite boljše in izboljšate svoje počutje. Vir: VELUX, fotograf: Gerhard Schmolke Z zamenjavo starejših strešnih oken ali s prenovo lahko zaživite boljše in izboljšate svoje počutje. Vir: VELUX, fotograf: Gerhard Schmolke

Strešno okno vam mojstri zamenjajo v enem dnevu

Zamenjava strešnega okna oz. prenova je izjemno enostavna, vendar naj se ne spremeni v projekt sam svoj mojster. Vsekakor je priporočljiv brezplačen posvet s strokovnjakom za strešna okna, ki vam bo pomagal izbrati ustrezne izdelke in vam bo na voljo skozi celoten postopek. Kot dodaten navdih pa vam je lahko tudi brezplačen priročnik, v katerem boste še pred začetkom zime našli uporabne nasvete in rešitve za svetel, svež ter prijeten dom.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin