SiolNET. Dom Oprema in dekor
4,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodobno prenovljeno stanovanje, ki ohranja pečat prejšnjega stoletja

4,05

termometer

Prenova stanovanja je v notranje prostore prinesla več naravne svetlobe in jih bolje izkoristila. Opečnati in leseni deli spominjajo na njegovo preteklost.

Ob sodobni opremi opečnati deli zidov in stropa z lesenimi deli spominjajo na dediščino tega prostora, pri čemer so arhitekti z novim tlorisom izboljšali njegovo uporabnost in v njem tako dvignili raven kakovosti bivanja. Ob sodobni opremi opečnati deli zidov in stropa z lesenimi deli spominjajo na dediščino tega prostora, pri čemer so arhitekti z novim tlorisom izboljšali njegovo uporabnost in v njem tako dvignili raven kakovosti bivanja.

Večini prej temnih in nerodno razporejenih sob so spremenili namembnost, izjemi sta druga kopalnica in stranišče, ki sta ostala na svojem prvotnem mestu. Zato, da notranjost doseže kar največ naravne svetlobe tam, kjer je to najbolj potrebno in kjer je to tudi mogoče, je dnevna soba nastala ob steni z največ okni. Večini prej temnih in nerodno razporejenih sob so spremenili namembnost, izjemi sta druga kopalnica in stranišče, ki sta ostala na svojem prvotnem mestu. Zato, da notranjost doseže kar največ naravne svetlobe tam, kjer je to najbolj potrebno in kjer je to tudi mogoče, je dnevna soba nastala ob steni z največ okni.

V nosilni steni v dnevnem delu domovanja so nastale odprtine, ki prostore razpirajo drugega proti drugemu, s tem pa dajejo občutek večje prostornosti. Prav tako omogočajo dostop naravne svetlobe tudi v druge prostore. V nosilni steni v dnevnem delu domovanja so nastale odprtine, ki prostore razpirajo drugega proti drugemu, s tem pa dajejo občutek večje prostornosti. Prav tako omogočajo dostop naravne svetlobe tudi v druge prostore.

Kuhinja, ki je bila prej ločena od dnevne sobe, se v novi zasnovi nadaljuje vanjo, bivalni del pa je tako povezan v celoto. Kuhinja, ki je bila prej ločena od dnevne sobe, se v novi zasnovi nadaljuje vanjo, bivalni del pa je tako povezan v celoto.

Na mestu nekdanje kuhinje je zdaj kopalnica. Ko je luč v njej prižgana, ta skozi prosojna vrata delno osvetljuje tudi bivalne prostore. Tako deluje kot vertikalno svetlobno telo, ki vizualno povečuje prostor. Na mestu nekdanje kuhinje je zdaj kopalnica. Ko je luč v njej prižgana, ta skozi prosojna vrata delno osvetljuje tudi bivalne prostore. Tako deluje kot vertikalno svetlobno telo, ki vizualno povečuje prostor.

Notranja oprema je usmerjena k naravnim materialom, veliko je lesa. Oblikovalsko je precej umirjena in zadržana, ob svetlih in belih tonih za poživitev poskrbijo rumeni odtenki ter vzorci na talnih mozaikih v kuhinji in kopalnici. Vzorci se ponovijo tudi na določenih kosih pohištva, na primer na stolih. Notranja oprema je usmerjena k naravnim materialom, veliko je lesa. Oblikovalsko je precej umirjena in zadržana, ob svetlih in belih tonih za poživitev poskrbijo rumeni odtenki ter vzorci na talnih mozaikih v kuhinji in kopalnici. Vzorci se ponovijo tudi na določenih kosih pohištva, na primer na stolih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin