SiolNET. Dom Oprema in dekor
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija bo tudi letos obeležila dan očarljivih rastlin

2

termometer

 | Foto:

Tudi rastline imajo svoje mesto pod soncem. Slovenija se bo namreč tudi letos pridružila dnevu očarljivih rastlin, ki ga obeležujemo 18. maja.

Slovensko društvo za biologijo rastlin v sodelovanju s številnimi drugimi organizacijami ob tej priložnosti organizira vrsto dogodkov, večina jih bo 17. maja. Na ta dan bosta v središču očarljivost in pomen rastlin na Zemlji.

Dan očarljivih rastlin je vsako leto 18. maja. Tako bodo v tednu med 13. in 19. majem v več kot 50 državah po vsem svetu potekali dogodki v počastitev dnevu očarljivih rastlin, so v sporočilu za javnost pojasnili v društvu za biologijo rastlin.

Prvi dan očarljivih rastlin je bil pod okriljem evropske organizacije za raziskave rastlin EPSO prvič organiziran lani. Pridružilo se mu je 580 inštitucij iz več kot 39 držav z vsega sveta, tudi iz Slovenije. V Sloveniji je bilo lani organiziranih 27 dogodkov, ki se jih je udeležilo prek 800 obiskovalcev.

V Sloveniji bo letos potekalo 41 dogodkov, večina 17. maja, tudi osrednji dogodek. Ta bo potekal v Botaničnem vrtu v Ljubljani, rastline pa bodo predstavljene na različne načine (delavnice, praktični prikazi, kvizi, razstave). Spremljevalni dogodki ob dnevu očarljivih rastlin so še fotografski, likovni in literarni natečaj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin