Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2013,
14.08

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

dom nasvet dnevna soba

Nedelja, 15. 9. 2013, 14.08

6 let, 1 mesec

Pet nasvetov za lepšo dnevno sobo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Zbrali smo nekaj nasvetov, ki bodo vašo dnevno sobo spremenili v udoben in usklajen prostor, namenjen druženju in počitku.

Prava barva za pravo vzdušje Da barve vplivajo tudi na naše razpoloženje, je znano. Ker v dnevni sobi preživimo veliko časa, tam pa pogosto posedajo tudi naši gostje, je prav, da dobro premislimo o barvni paleti prostora. Živahne barve, kot so rumena, oranžna in barva limete, prostoru dajejo energijo, medtem ko sivkasti in modri toni prostor umirjajo. Ni potrebno, da z izbrano barvo pobarvate vse stene, nevtralnemu pohištvu raje dodajte nekaj dodatkov v priljubljeni barvni shemi. Razmislite o tapetah Že nekoliko pozabljene tapete, ki so kraljevale na vseh stenah še pred tridesetimi leti, so v preteklem obdobju zamenjale gole stene. A ni več tako, s tapetami lahko dosežemo razkošen videz, spremenimo vzdušje prostora ali le dodamo tisto piko na i. S tapetami lahko prelepite le eno steno, izbirate pa lahko med veliko različnimi vzorci in barvami.

Preproge ali parket? Tudi tla so pomembna. Če je vaš dom opremljen v minimalističnem slogu, potem ste se najbrž odrekli velikim preprogam. Dovolj bo le kakšna manjša enobarvna preproga, s katero boste zaščitili prostor pred sedežno garnituro. Preproge poskrbijo tudi za toploto in domačnost. Točka, ki privlači poglede Naj televizijski sprejemnik ne bo tisti predmet, ki ga gost v vaši dnevni sobi zagleda najprej. Pozornost preusmerite na zanimivo sliko, morda nenavadno mizico ali kamin. Prostor druženja in sprostitve Ko izbirate sedežno garnituro, premislite, kakšno druženje vam je ljubše. Če ste odprt človek in v svojem domu velikokrat gostite prijatelje, naj bo sedežna garnitura prostorna in brez nadležnih naslonjal. Okoli dovolj velike mizice, kamor lahko gostje odlagajo svoje kozarce, naj bo tudi več taburejev, ki jih lahko premikate po potrebi. Kdor ima rad odmaknjen kotiček, naj si malce stran od sedežne garniture omisli še počivalnik, kjer bo v miru prebral knjigo ali zadremal.

Ne spreglejte