Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 3. 2018,
19.22

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

dom oprema dekoracija doma naredisam

Četrtek, 29. 3. 2018, 19.22

1 leto, 11 mesecev

Kako z družinskimi fotografijami okrasiti stene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
dom | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Lepe trenutke, ki nam jih ponudi življenje, pogosto ovekovečimo s fotografijami. Žal pa je mnogokrat tako, da na te povsem pozabimo. V najboljšem primeru se na njih spomnimo, ko nas prevzame občutek nostalgije. Fotografije so lahko v resnici zelo dober in predvsem priročen element okraševanja vašega doma. Zakaj torej ne bi družinskih in prijateljskih fotografij, ki so ujele vaše skupne dragocene trenutke, uporabili za stvaritev domače galerije, ki bo polepšala kakšno izmed vaših praznih sten?

Trendi S feng šujem do idealnega doma #video

Preden se lotite ustvarjanja galerije, je treba najprej dobro razmisliti o tem, kakšno vrsto galerije sploh želite. Bo ta pisana in na meji eklektičnega kiča ali imate v mislih kaj bolj minimalističnega in elegantnega, kot je recimo črno-bela razstava? Ko ugotovite, kakšen slog želite, je seveda na vrsti zbiranje fotografij in okvirjev. 

Bolj kot same slike so pomembni okvirji

Ker gre za galerijo, predlagamo, da se pri izbiri okvirjev ravnate, kot da gre za umetniška dela. Okvir mora biti s fotografijo komplementaren in poudariti njeno vsebino. Napačen lahko namreč ukrade pozornost, zato bodite posebej preudarni. Fotografirani portreti vaših najdražjih še posebej zaživijo, če pri tem uporabite minimalistične enobarvne okvirje, saj si želite, da do izraza pride portret osebe, zato odsvetujemo uporabo težkih, debelih in izumetničenih okvirjev, ki kradejo pozornost od tistega, ki ga želite izpostaviti. Pri izbiri okvirja nikakor ne pozabite tudi na velikost stene, saj igra tudi ta pomembno vlogo. 

Torej, ko izberete slog galerije, naredite selekcijo slik in okvirjev, je na vrsti stena. Premislite o tem, ali želite, da ostane bela ali jo želite vključiti kot pomemben element ozadja. Ne glede na to, ali se boste odločili za barvno steno ali tapete, ki naj ne bodo kičaste in okrašene z vzorci, saj bi lahko ukradle pozornost, je tako kot pri drugih elementih pomembno to, da se ozadje, torej stena, sklada s fotografijami in okvirji. 

 

A post shared by Galerie Magazine (@galeriemagazine) on

Naj vas ne bo strah, da bo galerija monotona. Kot rečeno, jo lahko razbijate bodisi z barvnimi okvirji, njihovo obliko in velikostjo fotografij, ki jih lahko na steno razporedite v t. i. nesmiselno - smiselno celoto. To pomeni, da ni potrebe po tem, da fotografije organizirate po velikosti, temveč jih razporedite, kot da pri tem v resnici niste razmišljali. 

In še nasvet: leseni okvirji so odlična izbira za učinkovito vizualno poenotenje vašega zidu, poleg tega so najboljša izbira pri uokvirjanju starih fotografij. Mešanica belih, črnih in zlatih okvirjev lahko ustvari pridih elegance, barvni pa izžarevajo moderno igrivost. Če se barvna paleta vašega pohištva nagiba k bolj naravnim zemeljskim tonom, se izogibajte kričečih in živahnih barv; te prihranite za svetle, zračne prostore.

Ne spreglejte