Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 8. 2021,
10.59

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

zaščitna maska LG

Četrtek, 5. 8. 2021, 10.59

2 leti, 7 mesecev

LG predstavil novo masko, ki čisti zrak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Maska LG | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

LG je pred časom predstavil zelo zanimivo masko, ki zna čistiti zrak. Zdaj pa je predstavil še eno, ki je v več pogledih boljša od slednje in se imenuje PuriCare Wearable.

Ta nova maska, ki ima med drugim vgrajena dva ventilatorja, zna čistiti zrak, tako da uporabnik vdihava čistejšega. Primerna je tudi za športnike, ki si želijo med vadbo vdihavati čistejši zrak.

Zaščitne maske, ki jih imamo čez usta in nos, navadno nekoliko zadušijo naš glas, kar je lahko težava, ko se s kom pogovarjamo. No, pri novi LG-jevi maski PuriCare Wearable to ni problem. Kot je razumeti južnokorejskega tehnološkega velikana, ima ta maska vgrajena mikrofon in zvočnik, ob pomoči katerih ojača glas uporabnika.

Nova maska PuriCare Wearable s svojimi 94 grami teže ni pretirano težka. Teža je vsekakor pomemben podatek pri tovrstnih izdelkih. Ob preveliki teži bi ta maska uporabnika lahko hitro začela motiti.

Maska LG | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Sodeč po fotografijah, ki jih je objavil LG, bo maska PuriCare Wearable na voljo v beli in črni različici. Kot lahko vidimo na njih, ima maska precej vpadljiv dizajn. Ali je njen videz lep ali ne, je stvar okusa. Verjamemo, da vam je nekaterim vizualno všeč. Drugi pa se z njo verjetno ne bi želeli pokazati v javnosti.

Žal ne vemo, ali ta maska učinkovito ščiti tudi proti novemu koronavirusu. Prav tako nimamo podatkov o njeni ceni. Na trgu jo sicer lahko pričakujemo enkrat v avgustu. Sprva na Tajskem, pozneje pa še kje drugje.

Pri Tehniku smo pred meseci že pisali o eni zelo zanimivi maski, ki pa deluje drugače kot ta LG-jeva. Gre za masko MaskFone. Maska MaskFone ima vgrajene slušalki in mikrofon, tako da lahko z njo poslušamo glasbo ter opravljamo klice. Vanjo se lahko vstavlja tudi filtre PM2.5 in N95/FFP2.

Več kot očitno je, da nekateri proizvajalci iščejo tržno nišo tudi pri maskah. Povpraševanje po teh izdelkih je ta hip veliko, a ko bo trenutna pandemija enkrat za nami, je pričakovati, da se bo povpraševanje strmo zmanjšalo in se bodo proizvajalci usmerili drugam.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Ne spreglejte