SiolNET. Novice Svet
2,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nošnjo mask ukinjajo, velja tudi za zaprte prostore

2,69

termometer

maska | Konec marca bodo obvezno nošenje mask v notranjih prostorih med drugim ukinili še v državi Oregon, v New Jerseyju v šolah maske ne bodo več obvezne od 7. marca, guverner Connecticuta Ned Lamont pa predlaga, da maske v šolah ne bi bile več obvezne od 28. februarja. | Foto: Getty Images
Konec marca bodo obvezno nošenje mask v notranjih prostorih med drugim ukinili še v državi Oregon, v New Jerseyju v šolah maske ne bodo več obvezne od 7. marca, guverner Connecticuta Ned Lamont pa predlaga, da maske v šolah ne bi bile več obvezne od 28. februarja. Foto: Getty Images

Newyorška guvernerka Kathy Hochul je v sredo naznanila, da ne bo podaljšala obveznega nošenja zaščitnih mask proti širjenju pandemije covid-19 v zaprtih prostorih za zasebna podjetja. Veljavnost ukrepa se izteče v četrtek, guvernerka pa je kot razlog za odločitev navedla opazno padanje novih okužb.

Njena odločitev velja za zvezno državo New York, guvernerka pa je dovolila, da se posamezna mesta in lokalne skupnosti ali podjetja odločijo po svoje. Obvezno nošenje zaščitnih mask po šolah v državi ostaja še naprej v veljavi.

Število novih primerov okužb s koronavirusom je od začetka januarja, ko je prevladovala različica omikron, padlo za 93 odstotkov, vse skupaj pa naj bi šlo v pravo smer.

Ukinitev nošnje mask le za cepljene

Podobno odločitev je sprejel že guverner Kalifornije Gavin Newsom. Tam nošenje zaščitnih mask ne bo več obvezno po 15. februarju, sicer le za tiste, ki so cepljeni. Necepljeni bodo morali nositi maske še naprej.

Konec marca bodo obvezno nošenje mask v notranjih prostorih med drugim ukinili še v državi Oregon, v New Jerseyju v šolah maske ne bodo več obvezne od 7. marca, guverner Connecticuta Ned Lamont pa predlaga, da maske v šolah ne bi bile več obvezne od 28. februarja.

V začetku januarja je bilo po ZDA okrog 800 tisoč novih okužb na dan, zdaj pa jih je okrog 73 tisoč.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin