Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 7. 2021,
19.17

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Pokemon Go Pokemon

Torek, 13. 7. 2021, 19.17

2 leti, 7 mesecev

Bo igra Pokémon UNITE obsedla igričarje, kot jih je Pokémon GO?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pokemon UNITE | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Na konzolo Nintendo Switch in na mobilne naprave prihaja nova igra Pokémon, in sicer Pokémon UNITE. Ta nova igra bi utegnila prepričati marsikaterega igričarja. Predvsem tiste, ki obožujejo igre Pokémon, in igre, ki se jih igra v večigralskem načinu, saj je tudi ta nova igra taka.

Igra Pokémon UNITE je strateška, hkrati pa tudi akcijska. V njej se ustvari dve ekipi Pokémonov, ki med seboj tekmujeta. Ekipa, ki doseže največ točk po preteku igralnega časa, je zmagovalka. Do točk lahko ekipi prideta tako, da zbirata energijo Aeosa (to dobita tako, da premagujeta nasprotne Pokémone) in jo položita v eno od ciljnih con nasprotne ekipe.

Pokemon UNITE | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Igralci si v igri izberejo enega od številnih Pokémonov (v igri so na primer Charizard, Greninja in zelo znani Pikachu) in ga nato vodijo. Pokémoni v tej igri se med seboj razlikujejo po karakteristikah, tako da je pomembno, da igralci vzamejo takšnega, ki jim ustreza. Pokémoni v igri Pokémon UNITE se, če je igralec uspešen, med igro tudi razvijajo oziroma izboljšujejo.

Spodaj si lahko pogledate napovednik za Pokémon UNITE. Ta v svojem zadnjem delu pokaže tudi nekaj igralnosti igre.

Kot lahko vidimo v napovedniku, je igra polna akcije. Ima pa tudi simpatično grafiko, ki bi lahko pritegnila številne mlajše igričarje. Ali bo Pokémon UNITE tako uspešna, kot je Pokémon GO, bo pokazal čas. Igra Pokémon GO je marsikoga navdušila predvsem zaradi tega, ker je ponudila nekaj novega – igranje v obogateni resničnosti.

Igra Pokémon UNITE že zelo kmalu prihaja na konzolo Nintendo Switch, in sicer v juliju. Na mobilne naprave prihaja septembra. V igri naj bi se lahko med seboj pomerili igričarji z različnimi napravami. Torej bodo lahko v isti ekipi, kot vse kaže, igričarji, ki igro igrajo prek Nintenda Switch, in igričarji, ki igro igrajo z mobilno napravo.

Pokemon UNITE | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Video igre Pokémon obstajajo že dolgo. Prvi sta izšli zdaj že kar davnega leta 1996. Do danes smo jih dobili že zelo veliko. Pokémon UNITE in Pokémon GO tako še zdaleč nista edini video igri Pokémon. Verjamemo pa, da bomo v prihodnosti dobili še kakšno. Vendarle gre za precej prepoznavne video igre.

Video igre za več igralcev v opciji NEO Igre

Igra Pokémon UNITE je torej igra, ki jo igra več igralcev. Igre za več igralcev lahko najdete tudi v opciji NEO Igre, ki vam jo ponuja Telekom Slovenije. Da jih lahko začnete igrati, potrebujete samo NEO Smartbox, optično povezavo, igralni plošček in televizor. No, pa naročiti se morate na NEO Igre.

Spodaj izpostavljamo nekaj zanimivih video iger iz opcije NEO Igre, ki so za več igralcev. Spisek vseh tovrstnih iger iz opcije NEO Igre si lahko pogledate na tej povezavi (v drsnem meniju z napisom »Izberi žanr« izberite možnost »Za več igralcev«).

Chariot

Chariot je precej zabavna video igra, ki jo lahko igrata dva igralca hkrati v sodelovalnem načinu. V njej moramo popeljati voz s posmrtnimi ostanki kralja skozi jame. Igra od nas terja premišljene poteze in spretnost. Nam se zdi zabavna, verjamemo, da bi bila lahko všeč tudi vam.

Redout: Enhanced Edition

Če imate radi arkadne dirkaške igre, vam bo Redout: Enhanced Edition morda zelo všeč. Ta igra ponuja vrtoglave hitrosti in lepo izdelane dirkalne steze.

Igra Redout: Enhanced Edition ima lepo grafiko, kar ji prav tako lahko štejemo v plus. Ker ima oznako PEGI 3, je primerna tudi za precej mlade igričarje. Med igričarji je ta igra dobro sprejeta. Verjamemo, da bi bila všeč tudi vam.

Bombslinger

Igra Bomblisnger precej spominja na igre Bomberman. V njej torej postavljamo bombe, da bi z njimi zadeli nasprotnike.

Kot lahko vidite v videu, igra Bomblisnger sicer nima prav vrhunske grafike, ima pa dobro igralnost oziroma dobro akcijo. Poleg tega ima po našem mnenju tudi dober zvok, ki akcijo še izboljša.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Ne spreglejte