Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2016,
8.20

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča izimobil

Foto: Thinkstock, izimobil

Natisni članek

aplikacije mobilna telefonija advertorial izimobil

Ponedeljek, 12. 9. 2016, 8.20

2 meseca, 1 teden

Znate svoj telefon izkoristiti do konca?

Vsebino omogoča izimobil

Foto: Thinkstock, izimobil

starejši telefon mobilni | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Koliko stanejo dragocene minute, ki jih porabimo za redne stike s starimi starši? Včasih je dovolj le hiter klic, da preverimo, ali je s starši, ki živijo v oddaljenem kraju, vse v redu.

Tudi starejša generacija se vse bolj zanaša na mobilno tehnologijo in vsak trenutek pričakuje, da omrežje dobro deluje in je tako lahko vedno v stiku z bližnjimi. To ji daje občutek varnosti in povezanosti ter krepi odnose v družini, ki je razpeta med vsakodnevnimi obveznostmi in željami, da bi bili več skupaj.

Mobilna telefonija je nepogrešljiv del vsakdana starejših uporabnikov, mobilna tehnologija pa jim lahko koristi na več področjih – od zdravja, dobrega počutja, varnosti do medosebnih odnosov in hobijev. Na trgu je mogoče najti številne izdelke, ki so s preglednimi zasloni, večjimi tipkami in preprosto uporabo prilagojeni prav starejšim uporabnikom.

Da telefon in mobilna tehnologija ne bi bila vir raznih frustracij, s katerimi se starejši uporabniki srečujejo med uporabo mobilnega telefona, se pogosto po pomoč obračajo k mlajšim članom družine. Poleg tega, da so starejšim mlajši v pomoč pri uporabi vseh funkcionalnosti telefona, jim pomagajo finančno optimirati stroške telefona. Vse prevečkrat se namreč zgodi, da stroški presegajo dejansko porabo.

Aplikacije, s katerimi je vse lažje

mobilna telefonija aplikacije | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Aplikacije s področja zdravja, učenja, informiranja, zabave in brskanja po spletu lahko pri starejših uporabnikih občutno olajšajo opravljanje vsakodnevnih opravil in drugih obveznosti, zato navajamo nekaj najbolj uporabnih:

Poenostavitev funkcionalnosti in povečava ikon na zaslonu: Big Launcher za Android ali Launch Center Pro za iOS.

Sledenje krvnemu pritisku: Blood Pressure Monitor - Family Lite za iOS ali Blood Pressure Log - MyDiary za Android.

Skrb zase in druge družinske prijatelje: Care Zone Family za iOS ali CareZone za Android.

Spremljanje in opravljanje vsakodnevnih aktivnosti in obveznosti: ColorNote za Android ali Reminder za iOS.

Več nadzora nad stroški

mobilni telefon starejši ženske | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Povprečen slovenski uporabnik plačuje približno 21 evrov mesečno za mobilno telefonijo. To ni zanemarljiv strošek, če je treba preživeti s povprečno pokojnino, pri kateri o vsakem evru dvakrat premislimo.

Paket izimesec S je zato prava odločitev za tiste, ki želijo nadzor nad porabo mobilne telefonije. Še posebej primeren je za starejše, saj z velikostjo popolnoma ustreza dejanski potrebi po mobilnih storitvah.

Želite imeti nadzor nad porabo mobilne telefonije?

izimobil | Foto: izimobil Foto: izimobil Zmanjšajte mesečne stroške telefonskih storitev. Ponudnik telekomunikacijskih storitev izimobil je pripravil paket izimesec S, ki ponuja 1.500 enot (minute pogovorov, MB prenosa podatkov in sporočila SMS, ki jih v enem mesecu porabite po svoje). Cena paketa je 6,9 evra na mesec. Paket deluje brez vezave, kakovost vseh storitev pa je na najvišji ravni, saj izimobil gostuje v omrežju Telekoma Slovenije.

Če potrebujete večji paket, lahko izberete paket izimesec M z 2.000 enotami za 8,9 evra na mesec ali paket izimesec L s 3.000 enotami za 11,9 evra na mesec.

Preprost prenos številke na izimobil

Nov uporabnik izimobila lahko svojo telefonsko številko obdrži tako, da jo prenese na izimobil. Prenos številke na paket izimesec je preprost in brezplačen. V prvem mesecu uporabe izimobil 3.000 mobilnih enot podari. Več informacij o prenosu lahko dobite na www.izimobil.si ali brezplačni številki 080 88 11.

Enostavno preprosto

Da bo uporaba mobilnih storitev izimesec kar najbolj preprosta, lahko svoj mobilni račun ali mobilni račun svojega bližnjega polnite prek SMS-sporočil in ga plačate tudi prek bančnega trajnika. Vse, kar morate storiti, je, da na spletni strani www.izimobil.si izpolnite obrazec oziroma Pristopnico. Mobilni račun se napolni takoj, ko pošljete SMS-sporočilo, plačujete pa vedno za nazaj, enkrat mesečno. Mobilni račun lahko polnite tudi na izimobilovi spletni strani.

Več informacij dobite na www.izimobil.si ali brezplačni številki 080 88 11.

Preberite še:

Prvi telefon – izi priložnost za zabavni vstop v digitalni svet

Ne spreglejte