SiolNET. Digisvet Novice
3,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zgražanje zaradi nepričakovanega vabila Ivanki Trump

3,45

termometer

Ivanka Trump
Ivanka Trump ne bo edina predstavnica ameriške politike, ki bo imela predavanje na sejmu CES 2020. Ta last bo doletela tudi Elaine Chao, ameriško ministrico za promet. Foto: Reuters

38-letna hči predsednika ZDA bo v torek predavala na sejmu CES 2020, enem najpomembnejših tehnoloških dogodkov v koledarskem letu. Odločitev organizatorjev sejma zabavne elektronike, da povabijo Ivanko Trump, je bila deležna ostrih kritik. Marsikdo že dolgo opozarja, da CES in nasploh tehnološka industrija pri izbiranju predavateljev pogosto spregledata nežnejši spol, zdaj pa bo mikrofon v roke na največjem odru svetovno znanega dogodka dobila ženska, ki sploh ni iz stroke. 

Ivanka Trump, Donald Trump Digisvet Je Ivanki Trump oče naredil veliko uslugo?

Na družbenem omrežju Twitter se pod ključno besedo #boycottces v zadnjih tednih vrstijo pozivi k bojkotu enega največjih tehnoloških dogodkov na svetu. Vabilo Ivanki Trump, da naj se pridruži razmeroma elitni zasedbi predavateljev na sejmu zabavne elektronike CES 2020, je za marsikoga namreč nesprejemljivo. 

Ivanka Trump, ki v Beli hiši deluje kot svetovalka svojemu očetu, predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, bo v torek kot glavna govornica sodelovala na predavanju o prihodnosti zaposlovanja. Na odru se bo z njo pogovarjal prvi mož organizacije dogodkov CES Gary Shapiro, ki je, zanimivo, sicer eden najglasnejših ameriških kritikov Donalda Trumpa.  Ivanka Trump, ki v Beli hiši deluje kot svetovalka svojemu očetu, predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, bo v torek kot glavna govornica sodelovala na predavanju o prihodnosti zaposlovanja. Na odru se bo z njo pogovarjal prvi mož organizacije dogodkov CES Gary Shapiro, ki je, zanimivo, sicer eden najglasnejših ameriških kritikov Donalda Trumpa.  Foto: Reuters

Kritiki odločitve organizatorjev, da na oder, v katerega bodo ta teden uprte oči sveta, povabijo Ivanko Trump, v zadnjih tednih vzdihujejo, da tega niso imeli v mislih, ko so v zadnjih letih vodstvo dogodka CES opozarjali na diskriminacijo žensk.

Mnogi namreč menijo, da organizatorji na sejem CES povabijo preveč predavateljev in premalo predavateljic iz tehnoloških vod. Dejstvo, da je vabilo na CES namesto katere od uveljavljenih žensk iz stroke prejela Ivanka Trump, ki tako rekoč nima izkušenj z delom na področjih, ki jih pokriva sejem, nekatere dojemajo kot veliko žalitev:

Organizatorji sejma CES se branijo, da je Ivanka Trump pravzaprav zelo primerna govornica, kar zadeva temo prihodnosti dela, saj je to njeno področje - v Beli hiši se namreč ukvarja prav s to problematiko. 

Na letošnjem sejmu CES bo poudarek predvsem na pametnih telefonih, ki podpirajo omrežja 5G, umetni inteligenci, televizijskih zaslonih in samovoznih avtomobilih. Na letošnjem sejmu CES bo poudarek predvsem na pametnih telefonih, ki podpirajo omrežja 5G, umetni inteligenci, televizijskih zaslonih in samovoznih avtomobilih. Foto: Reuters

Edina druga velika predavateljica, ki so jo na CES letos povabili organizatorji, je sicer Meg Whitman. Gre za žensko z dolgoletnimi izkušnjami v tehnološki industriji: v preteklosti je bila direktorica Ebaya in Hewlett-Packarda, danes pa vodi družbo Quibi in je hkrati tudi članica uprave Dropboxa. 

Letošnji sejem CES bo poseben še zaradi enega razloga:

Preberite tudi:

Don Valentine Digisvet Umrl je človek, ki je s svojim denarjem krojil prihodnost sveta Audi RS6 C7 Digisvet Poglejte, kakšen avto dobite za noro ceno Applovega računalnika #video Apple Digisvet Slovenec v težave spravil veliki Apple #video Prvi mož družbe Apple Tim Cook in guverner Kalifornije Gavin Newsom Digisvet Kako bodo Applove milijarde pomagale boju proti (pre)dragim najemninam v Silicijevi dolini

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin