SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z denarjem od obveznic namerava Tušmobil zmanjšati dolg do Telekoma Slovenije

2

termometer

Tretji slovenski mobilni operater je z izdajo dveletnih obveznic dobil pet milijonov evrov svežega denarja, ki ga bo namenil za manjšanje obveznosti do svojega največjega upnika.

Izdajo obveznic ocenjujejo kot uspešno, saj so hitro dosegli prag uspešnosti z obrestno mero, ki je primerljiva z vrednostmi podobnih nedavnih obveznic na trgu, še poroča časnik Finance. Mobilni operater, ki še vedno išče pravo priložnost in predvsem dovolj visoko ceno za svojo prodajo, se je imetnikom obveznic, med katerimi so tako pravne osebe kot tudi posamezniki, zavezal izplačati 6,5 odstotka obresti.

Več kot to, da bo ta denar namenjen poravnavi dolga do Telekoma Slovenije, novinarskim kolegom niso povedali, ker imata operaterja še vedno odprte postopke. Tušmobil namreč meni, da mu je Telekom Slovenije prizadejal škodo z naročniškim paketom mobilne telefonije Itak Džabest in domnevno zlorabo prevladujočega položaja ponudbe SiOL, zaradi česar je vložil dve odškodninski tožbi v skupni višini 114,2 milijona evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin