SiolNET. Digisvet Novice
4,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

YouTube je skrivaj uvedel spremembo, ki vsem ne bo všeč

4,09

termometer

YouTube
Foto: Matic Tomšič

Morda tega sploh še niste opazili, a YouTube na osebnih računalnikih velikost predvajalnika zdaj prilagaja razmerju slike, v katerem je videoposnetek nastal. To pomeni, da bo veliko videoposnetkov zdaj videti bolje, saj bodo zasedli večji del zaslona kot prej. Ob nekaterih drugih videoposnetkih, na primer tistih, ki so bili posneti s pametnim telefonom v navpični postavitvi, pa bo zdaj zevala bela praznina.

YouTube Digisvet Četrtina Slovencev ima počasnejši YouTube. Kako ga pospešiti?

YouTube novosti ni obešal na veliki zvon, temveč jo je uvedel skoraj na skrivaj. Prilagajanja velikosti predvajalnika razmerju slike videoposnetkov so se uradno dotaknili le na forumu, kjer lahko uporabniki postavljajo vprašanja o YouTubu, Gmailu in drugih Googlovih izdelkih in storitvah. 

Kaj sprememba pomeni za uporabnika YouTuba?

Z vidika zapolnitve praznega prostora na zaslonu med predvajanjem videoposnetkov, ki so posneti v razmerju slike 16 : 9 ali še večjih, je sprememba praktična. Tako je zdaj videti video v razmerju 21 : 9: 

YouTube Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

CaptainSparklez Digisvet To so nori avtomobili "mulcev", ki so obogateli z YouTubom

Kot lahko vidimo na uvodni sliki, pa je dogajanje na zaslonu veliko bolj prazno ob predvajanju videoposnetkov, ki so bili posneti s pametnim telefonom v navpičnem načinu. YouTube je črne robove ob teh videoposnetkih zamenjal z belimi, zaradi česar se zdi, da je na zaslonu veliko neporabljenega prostora.

Enako velja za videoposnetke z razmerjem slike 4:3:

YouTube Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Spremenjena velikost predvajalnika občasno na drugo mesto prestavi tudi orodja za deljenje videoposnetka. Načina za onemogočanje prilagajanja razmerju slike, ki je samodejno in se aktivira pri vseh videoposnetkih na YouTubu, po do zdaj dostopnih informacijah še ni. 

Preberite tudi:

YouTube Digisvet Konec brezplačne glasbe z YouTuba YouTube, IGTV Digisvet YouTube je pravkar dobil resnega tekmeca: se obeta hud boj? Članek YouTube Digisvet Kaj čaka Slovenca, ki bi na tak način kaznoval tatu in to posnel YouTube Digisvet Kako se lahko rešite ene največjih pasti YouTuba

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin